De beste champagne van 2017 is geworden: de Moët & Chandon MCIII NV

  • Geplaatst op
  • 0
De beste champagne van 2017 is geworden: de Moët & Chandon MCIII NV

Ieder jaar maken Tastingbook en Fine Champagne Magazine in samenwerking met onafhankelijke specialisten een rangschikking van de 100 beste champagne. Volgens de ervaren proevers kunnen alle honderd flessen champagne die in deze lijst voorkomen zonder aarzelen worden aangeraden. Natuurlijk kan er maar één champagne de winnaar zijn en die eer is dit jaar voor de Moët & Chandon MCIII NV van het campagnehuis Moët & Chandon.

De beste champagne van 2017 is geworden: de Moët & Chandon MCIII NV

FINE Champagne Magazine – de enige internationale uitgever gewijd aan champagne – en Tastingbook.com hebben wederom hun krachten gebundeld en zij hebben samen met champagne experts een lijst van de 100 beste champagne samengesteld. Gebaseerd op de mening van champagne experts gaat de titel van beste champagne van het jaar 2017 naar Moët & Chandon MCIII NV. 

 

Moët & Chandon MCIII

Dé prestigieuze MCIII van Moët & Chandon is het resultaat van het zeer zorgvuldig omgaan met verschillende wijnen gerijpt onder drie verschillende omstandigheden. De III – of 3 – staat namelijk voor de verschillende manieren waarop deze champagne is gerijpt; namelijk via metaal, hout én glas. De filosofie van de MCIII rust op de drie stappen, of fasen, in het rijpingsproces. Iedere stap in het rijpingsproces voegt namelijk unieke sterke punten toe zonder dat het de andere milieus waarin de champagne heeft gerijpt teniet wordt gedaan. De MCIII is dan ook het resultaat van het zeer nauwgezet mengen van druiven en het laten rijpen van de champagne voor meer dan 10 jaar. Hierdoor is deze champagne perfect in balans en beleef je een ware smaaksensatie bij iedere slok! Deze fles is overigens een NV, of non-vintage. Dit houdt in dat er meerdere ‘overige oogsten’ zijn gebruikt voor de totstandkoming van deze champagne. 

 

Voorgaande winnaars

De Moët & Chandon MCIII is alweer de achtste winnaar van deze prestigieuze wedstrijd. Wat volgt is een lijst met winnaars van eerdere edities:

 

 

De top 10 champagne 2017

De top 10 champagne van het jaar 2017 is als volgt:

 

1. Moët & Chandon MCIII NV 001.14

2. Ruinart Dom Ruinart Rosé 2004

3. Piper-Heidsieck Rare 2002

4. Louis Roederer Cristal 2009

5. Dom Pérignon 2009

6. Deutz Cuvée William Deutz 2006

7. Taittinger Comtes de Champagne 2006

8. Armand de Brignac Blanc de Blancs NV

9. Piper-Heidsieck Essentiel NV

10. Canard-Duchêne Charles VII Blanc de Blancs NV

 

Op zoek naar een unieke fles voor kerst of oud & nieuw? De Moët & Chandon MCIII is beschikbaar bij Club Champagne

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »