Online Ruinart Champagne Kopen

Ruinart heeft net als andere champagnehuizen een geheel eigen stijl die wordt gekenmerkt  door het gebruik van Chardonnay. Ruinart is een ‘Maison chardonnay’.

Het huis is gevestigd in Reims. Dit maakt het bijzonder dat Ruinart een Maison chardonnay is want in deze streek ligt de nadruk vooral op de verwerking van pinot noir uit de Montagne de Reims. Het gebruik van veel chardonnay wordt meer toegepast door champagnehuizen uit Épernay waar druiven worden geoogst uit de  Côte des Blancs.

De champagneflessen van Ruinart worden gelagerd in grote en stille kalksteengroeven onder Reims. In deze zogeheten crayères is de temperatuur constant in zowel de zomer als de winter. Deze groeven, waarin honderdduizenden flessen liggen te rijpen zijn een officieel historisch monument. 

De grondlegger van Ruinart is de Benedictijn Dom Thierry Ruinart, hij was de rechterhand van de grondlegger van de sprankelende champagne Dom Perignon en zijn neef Nicolas Ruinart.

Geschiedenis van Ruinart

Ruinart is opgericht in 1729 en is daarmee het oudste champagnehuis ter wereld. Het huis werd opgericht direct nadat Louis XV het in 1728 toestond om wijn in flessen te transporteren. Voorheen mocht wijn (en dus ook champagne) alleen in vaten vervoerd worden. Hierdoor kon champagne niet naar ver gelegen markten worden gebracht en werd champagne alleen gedronken in de buurt van de productieplaats.

De eerste bezorging van Ruinart champagne werd in januari 1730 verzonden. In eerste instantie was Ruinart champagne bedoeld als relatiegeschenk. Dom Ruinart’s broer was een kledingkoopman. Maar zes jaar later werden de activiteiten in de kledingbusiness gestaakt. Wegens succes ging Ruinart zich volledig op de verkoop van champagne richten.

Tot na de Tweede Wereldoorlog is het bedrijf in handen geweest van de familie Ruinart. Toen in 1949 Betrand Mure directeur werd van Ruinart besloot deze om een overeenkomst aan te gaan met baron Phillipe de Rothschild. DE eigenaar van het bekende  Château Mouton-Rothschild. De Rothschild verwierf de helft van de aandelen van het huis.

Tussen 1949 en 1963 verviervoudigde de omzet van Ruinart Champagne. Omdat het champagnehuis meer behoefte aan investeringen had en de Rothschild het niet wenselijk vond om nog meer te investeren verkocht hij zijn belangen. In 1963 werd Moët & Chandon voor 80% eigenaar van Ruinart.

Vandaag de dag is het huis dat de Ruinart champagne produceert in bezit van de holding LVMH (Louis Vuitton Moët Henessy). Een ander champagnehuis die deze holding onder andere bezit is Veuve Clicquot.

Champagne van Ruinart kopen

Champagne van Ruinart koop je via Club Champagne. Ben je op zoek naar een Ruinart champagne en kun je deze niet vinden in onze webshop? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »