Salmanazar Champagne - 9 Liter Champagne

Veuve Clicquot Ponsardin Brut Salmanazar 9 Liter

De Veuve Clicquot Ponsardin Brut Salmanazar is een heerlijke champagne en heeft tonen van fruitige aroma’s, en rokerige tonen.

€1.099,00
Moët & Chandon Impérial Salmanazar 9 Liter

De Moët & Chandon Impérial Salmanazar is een heerlijke champagne en heeft een fijne droge smaak.

€840,95

Salmanazar champagne

Een Salmanazar is een vrij groot formaat wijnfles waar 9 liter drank in kan. Dit komt overeen met 12 standaardflessen en je kan er ongeveer 60 glazen mee vullen. De term salmanazar is consistent in heel Frankrijk om te verwijzen naar deze flesgrootte van 9 liter, wat vrij ongebruikelijk is voor grote flessen. De naam wordt ook gebruikt in Bordeaux, Bourgondië of voor champagne mousserende wijncontainers.

 

Geschiedenis

Salmanazar is vernoemd naar een van de vijf Assyrische koningen uit de Bijbel. Hij wordt herinnerd als een grote bouwer en had een belangrijke rol in de 8e eeuw voor Christus, toen hij het koninkrijk Israël binnenviel. Hij maakte een einde aan dat koninkrijk en voerde als soevereine macht veel Israëlieten in ballingschap.

 

Salmanazar bestellen

De champagnefles salmanazar is een bijzonder grote fles dat vaak enkel voor speciale gelegenheden wordt geopend. In het assortiment van Club Champagne zijn twee Salmanazar champagneflessen te vinden, namelijk van het champagnehuis Moët & Chandon en van Veuve Clicquot. Toch op zoek naar een Salmanazar champagne van een ander merk? Neem dan contact op met onze klantenservice, dan gaan we samen op zoek naar jouw perfecte champagne.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »