Jéroboam Champagne - 3 Liter champagne

Jéroboam champagne

Het flestype Jéroboam is een slag groter dan de geliefde Magnum variant. In de jéroboam, ook wel Double-Magnum genoemd, kan dubbel zoveel in, namelijk 3 liter en de champagnefles ziet er erg indrukwekkend uit. Dit formaat zien we vaak terug op het podium van de Formule 1. De champagnefles wordt na de wedstrijd aan de winnaar uitgereikt en deze wordt feestelijk geopend. Helaas gaat er bij dit tafereel veel champagne verloren maar dit is slechts voor show. Daarna kan het feest echt beginnen!

 

Drie liter champagne

In de jéroboam champagnefles zit genoeg champagne voor acht tot twaalf personen. Dit flestype is vaak alleen verkrijgbaar in de traditionele brut champagne. Naast de magnum is de jéroboam de op één na meest populaire champagnefles. Dit formaat is vooral geliefd op grote feesten of andere bijzondere gelegenheden. De meeste champagnehuizen verkopen naast de standaardfles van 0,75 liter de halve fles, de magnum en de jéroboam. Grotere formaten worden niet vaak gemaakt omdat deze flessen minder makkelijk verkopen.

 

Proces

Vanaf het formaat van de jéroboam vindt de tweede gisting niet plaats in de grote fles maar in de standaard champagneflessen. Dit is vanwege de veiligheid (druk in de fles) en de hanteerbaarheid. De grote flessen worden dus pas na de productie gevuld en de champagne wordt onder druk overgeschonken. Bij dit proces – genaamd transvasage – is het mogelijk dat er een klein beetje zuurstof bij de champagne komt. Hierdoor is het aan te raden de champagne niet te lang te bewaren, maximaal 1 tot 3 jaar!

 

Jéroboam champagne bestellen

Jéroboam is een exclusieve champagnefles voor een bijzondere gelegenheid. Ook is de fles uitermate geschikt als relatiegeschenk of om een geliefde mee te verrassen. Voor welk doeleinde de fles dan ook is gekocht, met de jéroboam maak je zeker indruk! Ontkurk de jéroboam champagne met een sabel voor een spectaculaire beleving. Club Champagne heeft verschillende jéroboam champagnes in het assortiment zoals van Moët & Chandon, Veuve Clicquot en Armand de Brignac. Bestel je jéroboam champagne eenvoudig en veilig online bij Club Champagne!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »