Extra brut Champagne

Veuve Clicquot Ponsardin Extra Brut Extra Old 75CL

De Veuve Clicquot Ponsardin Extra Brut Extra Old heeft smaken van mineralen en fruit.

€75,50
Veuve Clicquot Ponsardin Extra Brut 75CL

De Veuve Clicquot Ponsardin Extra Brut heeft een frisse smaak.

€76,50

Extra Brut champagne

Van alle champagnes is de extra brut de meest droge champagne met de minste toegevoegde suikers. Hierdoor wordt hij ook minder vaak gedronken omdat deze champagnesoort meer voor de ervaren champagnedrinkers is die de droge afdronk prettig vinden. Natuurlijk hangt wat je lekker vindt van je persoonlijke smaakt af. De enige oplossing is dus om ze allemaal eens te proeven om erover te kunnen oordelen. Gelukkig heeft Club Champagne vele soorten champagne in huis. Neem eens een kijkje op de champagne smaken pagina en ontdek wat jij lekker vindt!

 

Aantal suikers is bepalend

Extra brut behoort tot de brut champagnes. Brut champagnes is de meest gedronken champagne, vandaar dat 95% van alle champagnes brut is. De term brut verwijst naar de zoetigheidsgraat van de champagne. De hoeveelheid toegevoegde suiker bepaalt namelijk in welke categorie de champagne valt. Een champagne is pas brut als het minder dan 12 gram suiker per liter bevat. Een extra brut bevat minder dan 6 gram suiker per liter en een brut nature heeft minder dan 3 gram suiker per liter. Hoe droger de champagne, des te beter je de natuurlijke aroma’s van de champagne proeft.

 

Ons assortiment

In de categorie extra brut champagne heeft Club Champagne de ultra-premium champagne Veuve Clicquot Ponsardin Extra Brut Extra Old in een 75CL fles. Deze heerlijke champagne kent een zijdezachte smaak en is fris en energiek. Meer informatie over deze champagne vind je hier.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »