Méthusalem Champagne - 6 Liter Champagne

Méthusalem champagne

Het flestype méthusalem is een bijzondere fles met een inhoud van wel 6 liter. Hierin passen wel 8 standaard flessen! Meestal wordt de méthusalem, ook wel Imperial, gebruikt voor champagne of andere mousserende wijn maar soms ook voor hoogwaardige rode wijn. Bij Club Champagne kun je kiezen uit vier méthusalem champagneflessen van de champagnehuizen Moët & Chandon, Veuve Clicquot, Armand de Brignac en Louis Rouderer. Stuk voor stuk heeft ieder van deze merken een unieke méthusalem brut champagne in een eigen stijl.

 

Geschiedenis

Evenals andere benamingen van champagneflessen, is de méthusalem vernoemd naar een Bijbels figuur uit het Oude Testament. Méthusalem (of Metuselach, Metusalach, Matusalem) werd volgens de Hebreeuwse Bijbel wel 969 jaar oud en is daarmee de oudste persoon uit de Bijbel. Zijn naam betekent “speerwerper” of “dood van het zwaard”. Waarschijnlijk ben je wel bekend met het Nederlandse gezegde “zo oud als Méthusalem”. Hier wordt iemand mee bedoeld die heel oud is en het spreekwoord is dus een verwijzing naar deze Méthusalem.

 

Méthusalem bestellen

De méthusalem champagnefles is een bijzondere fles voor een speciale gelegenheid. Met wel 6 liter champagne kun je genoeg glazen vullen om goed te kunnen proosten! De fles wordt vaak gebruikt bij gelegenheden als sportevenementen en bruiloften. Ook is het een uitstekend cadeau om een geliefde, vrienden of collega’s mee te verassen! Mocht de fles uiteindelijk écht leeg zijn, kun je het uiteraard bewaren als herinnering aan de onvergetelijke dag.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »