Pommery Brut Royal 75CL in Giftbox

Pommery Brut Royal 75CL in Giftbox bestellen? ✅ Snelle levering ✅Scherpe prijzen✅ Gratis verzending vanaf € 149,- bij de nr. 1 champagnewebshop van Nederland

€29,95

Online Pommery Champagne Kopen

Pommery champagnes zijn fris en verfijnd. Pommery is een delicate champagne die door veel champagne liefhebbers gewaardeerd wordt. Wanneer je een champagne van dit merk koopt ken je misschien niet direct de historie van Pommery champagne.

De geschiedenis van Pommery

Het bekende champagnehuis Pommery werd gesticht in Reims, 1836 door Louis Alexandre Pommery. De hoofdinkomsten van de familie Pommery kwamen echter lange tijd uit de wolindustrie, niet uit de verkoop van champagne. In 1856 had Dhr. Pommery een dusdanig slechte fysieke toestand dat hij besloot om te stoppen met werken en te gaan genieten van zijn pensioen. Zijn vrouw bleek echter op 38 jarige leeftijd hun tweede kind te verwachten. Om voor zijn dochter te kunnen zorgen besloot Dhr. Pommery weer aan het werk te gaan. De wolindustrie was op dat moment in een crisis, maar de champagne-industrie was booming. Hierdoor besloot Louis Alexandre dat de focus op Pommery champagne zou komen te liggen.

Wat gebeurde er na het overlijden van Louis Alexandre Pommery?

In 1858 kwam Louis Alexandre Pommery te overlijden. De weduwe madame Pommery ging het huis leiden en breidde de productie uit van 100.000 flessen naar 2.000.000 flessen per jaar. Ze stond erom bekend dat ze niet onder de indruk was van de regels van de bedrijfsleiders van Pommery champagne. Daarnaast was ze één van de eerste personen in het bedrijfsleven die luxe producten systematisch ging promoten. Waarbij stijl, merkbekendheid, communicatie en pr een belangrijke plaats innamen. Ze was de uitvinder van de merkidentiteit van Pommery champagne. In 1874 werd de brut champagne gecreëerd, dit is de bekendste en meest verkochte champagne van het huis.

Het champagnehuis bezit een kasteel en vele omliggende gebouwen, die te bezoeken zijn door iedereen. Op het landgoed liggen alle flessen opgeslagen in de kelders. Hier verkrijgen de champagnes langzamerhand hun smaak.

Het domein van Pommery

Madame Pommery had het landgoed en het champagnehuis overgenomen, hierbij zat ook een enorm landgoed dat getransformeerd is. Juli 1868 was de maand dat het grote bouwproject, naar wens van Madame Pommery, zou beginnen. Met een 18 kilometer ondergrondse ‘stad’ zijn alle gebouwen met elkaar verbonden. Het is sfeervol verlicht door kaarsen, reliëfbeeldjes en surrealistische schemeringen. De ondergrondse wereld is 116 treden verwijdert van de buitenwereld en het prachtige landgoed boven de grond.

Champagne proces

Madame Pommery omschreef haar champagne als vrolijk en licht. De champagnes hebben een bepaalde finesse, elegantie en intensiteit met een aroma vol kracht. De druiven die deze heerlijke champagne tot stand laten komen bestaan uit een oogst van 4000 kg. Vervolgens worden deze geperst tot sap, wordt de alcohol toegevoegd tijdens het fermentatie proces en gaat het, het gistingsproces in. Na het gistingsproces worden verschillende champagnes gemaakt zoals de crus of brut. Door de toevoeging van wijnen uit verschillende jaartallen komen de champagnes aan hun unieke en intense smaakpallet. Deze worden gemengd tot perfectie om de kwaliteit en smaak te waarborgen.  

In het assortiment van Club Champagne vind je de Pommery Brut Royal (75CL, Magnum 150 CL, 37,5 CL en 20CL) en de Pommery Cuvée Louise 1995.

 

Champagne van Pommery kopen

Champagne van Pommery koop je via Club Champagne. Ben je op zoek naar een Pommery champagne en kun je deze niet vinden in onze webshop? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »