Doux Champagne

Doux champagne

Een champagne mag doux genoemd worden als de dosage van suiker gelijk is aan 50 gram per liter of meer. Doux champagne is een zeer zoete champagne en wordt tegenwoordig nog maar weinig gemaakt. In vroegere tijden was deze zoete champagne erg populair en bevatte het ook veel meer suiker. In Rusland werden zelfs ooit champagnes geproduceerd met ongeveer 300 gram suiker per liter. De redenen dat zoete champagne in het verleden zo populair was, is ten eerste omdat suiker van nature aantrekkelijk is voor de mens. Daarnaast is zoete champagne gemakkelijker te maken dan droog. Tegenwoordig neigt de algemene smaak in de wijn branche in de richting van drogere stijlen en worden doux champagnes steeds zeldzamer. Dit is dan ook terug te zien in het assortiment van Club Champagne, waar enkel nog de Veuve Clicquot Ponsardin Rich Doux te vinden is. Mocht je op zoek zijn naar een andere Doux Champagne gaan wij graag voor je op zoek. Stel ons de vraag en wij zullen ons uiterste best doen om die champagne voor je te vinden!

 

Wanneer drink je Doux champagne?

De zoete doux champagne vertoont affiniteit voor zowel kruiden als rijkdom. Daarom kan het gecombineerd worden met pittige gerechten uit de Aziatische keuken, waarbij de hitte wordt gecompenseerd door de suiker in de wijn. Ook komt de smaak van een doux champagne erg tot zijn recht als ultiem zomerdrankje in combinatie met ijs en fruit.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »