Cuvée Prestige Champagne

Cuvée de Prestige champagne

Het is vaak dé trots van een champagnehuis: Cuvée de Prestige champagne. Deze exclusieve champagnes worden met veel zorg en met zeer streng geselecteerde druiven geproduceerd. De druivensoorten die vaak worden gebruikt voor een prestige zijn chardonnay en pinot noir. Cuvée de Prestige champagnes worden gemaakt met een bijzondere techniek zoals het assembleren van champagnes uit wijn van uitsluitend blauwe druiven (blanc de noirs) of juist enkel witte druiven (blanc de blancs). Ook kan een Cuvée de Prestige een rosé zijn.

Bijna elk groot champagnehuis, en soms ook kleinere, maakt een prestige champagne. Sommige maken er zelfs twee: de ‘normale’ prestige en een rosé prestige champagne. De grote champagnehuizen reserveren vaak hun kostbare reservewijnen uit de beste wijnjaren om hun Cuvée de Prestige de gewenste kwaliteit te geven.

 

Bijzondere champagne van uitzonderlijke kwaliteit

Je koopt een Cuvée de Prestige champagne als je op zoek bent naar een hele bijzondere champagne. Vaak worden ze gedronken bij een speciale gelegenheid of als cadeau gegeven om je waardering voor een vriendschap, geliefde of businesspartner te uiten. Veel van de prestige champagnes hebben een goede reputatie en zijn een statussymbool geworden. De prijs van de meeste van deze champagnes ligt dan wel iets hoger maar dat zijn ze zeker waard. De kwaliteit is uitzonderlijk. Over het algemeen is te zeggen dat de mousse fijner is, de smaken meer intens zijn en de afdronk langer is dan van normale champagnes.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »