Speciaal voor u geselecteerd! Kwaliteit champagnes voor de scherpste prijzen
(0)
Club Champagne Blog

Goede champagne - Betaalbaar en de juiste prijs kwaliteit verhouding. Welke mogelijkheden zijn er?

Goede champagne - Betaalbaar en de juiste prijs kwaliteit verhouding. Welke mogelijkheden zijn er? Er zijn vele soorten champagnes, waaronder de betaalbare tot zeer dure en exclusieve flessen. Champagne is erg lekker en voor een speciale gelegenheid mag er een dure fles worden gedronken. Als je echter vaker champagne wilt drinken is een betaalbare champagne misschien wat aantrekkelijker. Er zijn genoeg mogelijkheden voor goede champagnes binnen een betaalbaardere klasse. Welke mogelijkheden er zijn? We noemen er een aantal in onderstaand artikel!

Wat is brut champagne? Wij leggen het uit

Wat is brut champagne? Wij leggen het uit De meest gedronken champagnesoort is de brut champagne, rond de 90% van alle champagnes bestaat uit dit soort. Naast de gewone brut champagnes zijn er vaak ook rosé champagnes van het type brut verkrijgbaar. Maar wat is brut champagne eigenlijk…wij leggen het u uit in dit artikel.

Hapjes bij champagne: Wat is lekker?

Hapjes bij champagne: Wat is lekker? Wat zijn lekker hapjes om te serveren bij champagne? Champagne wordt steeds populairder. Op feestjes, partijen en borrels nuttigt men steeds vaker een goede fles champagne. Maar ook voor thuis kies men steeds vaker een mooie fles champagne uit. De kenners weten het, champagne is ook goed te combineren met voedsel. Maar welke hapjes zijn lekker bij champagne? Wij hebben er een aantal voor je op rij gezet.

Prosecco en champagne, wat is nu eigenlijk het verschil?

Prosecco en champagne, wat is nu eigenlijk het verschil? Bubbels, een verzamelnaam voor mousserende wijnen. In Nederland wordt steeds meer mousserende wijn gedronken. Champagne is natuurlijk erg populair, maar ook prosecco en cava behoren tot de mousserende wijnen. Van de twee laatst genoemde wordt prosecco vaker gedronken. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen prosecco en champagne? Hoe komt het dat champagne exclusiever en duurder is? Wij leggen het je uit.