Wat is de duurste champagne ter wereld?

  • Geplaatst op
  • 0
Wat is de duurste champagne ter wereld?

Champagneliefhebbers weten dat het bij champagne belangrijk is om een fles van goede kwaliteit te kopen. Nu is het niet per sé nodig om meteen een fles van honderden euro’s te kopen. Vanaf dertig euro kun je al hele mooie champagnes kopen. Maar voor de liefhebbers met voldoende geld zijn er nog exclusievere flessen beschikbaar. Wij geven je een lijst met de 6 duurste champagnes.

Wat is de duurste champagne ter wereld?

In onderstaande lijst vind je de duurste champagnes ter wereld, voor zover wij ze hebben vinden. Wat ook mee speelt in de prijs van deze flessen is de fles zelf. Zo wordt de prijs van de Cristal Brut 1990, de nummer vijf uit onze lijst, aardig opgevoerd omdat hij in een fles met een inhoud van 6 liter verpakt is! Bekijk de meest exclusieve champagnes ter wereld. Misschien een kleine  teleurstelling, ze zijn nog niet te koop bij Club Champagne.

 

Cristal Brut 1990 (Methuselah)

Prijs: €13.219

 

Méthusalem is een aanduiding voor de maat van een wijnfles. Een bekendere maat is de magnum. Een méthusalem heeft een inhoud van maar liefst 6 liter. Hoewel Louis Roederer Cristal sowieso exclusieve champagnes met een behoorlijk prijskaartje zijn is dit toch echt de duurste champagne van Louis Roederer Cristal. Het etiket van de fles is van goud. Een grote fles met een grootse uistraling. Zou de inhoud van de fles net zo groot zijn?

 

Krug 1928

Prijs: € 15.750 euro

 

In 2009 werd de Krug 1928 de duurste champagne die ooit verkocht was met een bedrag van maar liefst 15.750 euro. Het is vandaag de dag nog steeds de duurste champagne die het huis Krug ooit verkocht heeft. De champagne was volgens een proefnotitie uit 1999 in dat jaar nog in uitstekende staat. We gaan ervan uit dat dit 10 jaar later nog steeds het geval is geweest, dat zal de koper in ieder geval ook hebben gedaan.Bijzonder, want de champagne was op het moment van kopen dus al 81 jaar oud!

 

Dom Perignon 1995 “White Gold Jeroboam”

Prijs: € 30.000 euro

 

Een fles die de naam Jéroboam draagt heeft een inhoud van drie liter. Deze champagne van Dom Perignon uit 1995 bevindt zich in een fles van witgoud. Je begrijpt dat ook de fles wel van invloed is op het prijskaartje van deze champagne. Tijdens een veiling werd maar liefst 30.000 euro betaald voor deze champagne. Zonder witgouden fles betaal je voor deze champagne enkele honderden euro’s.

 

Armand de Brignac Midas

Prijs: € 120.000

 

Voor deze champagne werd door de toen 23 jaar oude valutahandelaar Alex Hope maar liefst 120.000 euro betaald! De fles heeft een inhoud van 30 liter en weegt 45 kilo. Dezelfde avond gaf Alex Hope maar liefst 204.000 euro uit aan drank.

 

Heidsieck Diamant bleu 1907

Prijs: € 206.250

 

Deze fles is in het jaar 1998 gevonden in een boot. De boot, die in de Finse Gold tot zinken was gebracht door een Duitse torpedoboot, had meerdere flessen Heidsieck Diamant blue 1907 aan boord. Een aantal flessen hadden al die jaren in het koude water overleefd en (waarschijnlijk) niet aan smaak ingeboekt. De flessen die gevonden werden zijn voor meer dan 200.000 euro per stuk geveild.

 

Goût de Diamants, Taste of Diamonds

Prijs: €1.5 miljoen

 

Kopers van de Goût de Diamants betalen toch voornamelijk voor de fles. Hoewel de champagne bestaat uit de beste druiven (100% grand cru) is het toch de swarovski die in het midden van een diamantvormig tinnen embleem is geplaatst tezamen met de exclusiviteit die de prijs flink opvoert. Alexander Amosu ontwierp de limited edition en deze werd verkocht voor wel 1,5 miljoen euro! We hopen maar dat deze champagne goed smaakt.


Wil je meer weten over de kosten van champagne? Lees dan ons artikel: Wat kost champagne

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »