Piper-Heidsick en de filmindustrie

  • Geplaatst op
  • 0
Piper-Heidsick en de filmindustrie

Piper-Heidsieck is al vele decennia verbonden aan de filmindustrie. Champagne van Piper-Heidsieck verscheen voor het eerst op het witte doek in 1934 in de klassiek ‘Sons of the Desert’. Hoofdrolspelers in deze film: Laurel en Hardy.

Lange tijd was Piper-Heidsick het favoriete drankje van grote Hollywood-sterren zoals Marilyn Monroe. Haar uitspraak “Wake up to a glass of Piper-Heidsieck” werd wereldberoemd.

 

In 1964 ontving Rex Harrison een Oscar voor zijn rol in de film My Fair Lady. Rex Harrison kreeg een fles gelijk aan zijn eigen lengte met 48 liter vintage champagne van Piper-Heidsieck.

 

Awards en Oscars 

In 1991 ontving Jodie Foster, toen 28 jaar oud, op het Boston Film Festival de allereerste Piper-Heidsieck award. Deze ontving zij wegens de geweldige prestatie die zij leverde met haar regisseursdebuut van de film Little Man Tate, waarin zij zelf ook een rol speelde. Datzelfde jaar ontving ook john Cusack de Piper-Heidsieck award op het Chicago International Film Festival. Ook met het Sundance Film Festival heeft het champagne merk een verleden. Onder meer John Turturro, Denzel Washington, Gena Rowlands, Nicolas Cage, Dianne Wiest, Tim Robbins, Frances McDormand, Laura Dern, Kevin Spacey en Julianne Moore ontvingen tijdens dit festival de award van het champagnemerk.

 

Cannes filmfestival 

Ondanks dit alles is de champagne van Piper-Heidsieck vooral bekend omdat het al meer dan 20 jaar de officiële leverancier is van het Cannes Film Festival. Tijdens dit festival brengt het merk ook gelimiteerde edities uit.

 

Oscar-uitreiking 2015 

Tijdens de Oscar-uitreikingen op 22 februari 2015 is Piper-Heidsieck weer de officiële champagne nadat het merk dit in 1991. 1992, 1993 en 1999 ook al was. Onder andere Piper-Heidsieck Brut, Piper-Heidsieck Rosé Sauvage en Piper-Heidsieck Rare werden geserveerde op de prestigieuze 87e Oscar-uitreiking. Het champagnehuis ging een driejarig partnerschap aan met de ‘Academy of Motion Picture Arts ands Sciences’ in Los Angeles. Op alle evenementen die georganiseerd worden op de Academy Awards worden champagnes van Piper-Heidsieck gereserveerd.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »