Mini champagne kopen? Wij zetten alvast 5 flesjes voor je op een rijtje!

  • Geplaatst op
  • 0
Mini champagne kopen? Wij zetten alvast 5 flesjes voor je op een rijtje!

Champagne is er in allerlei smaken, prijzen, maten en verpakkingen. Soms is een klein flesje champagne voor één of twee personen al genoeg om iets te vieren. En vaak is het lekker om een gekoelde champagne mee te nemen op de boot. Binnen ons assortiment hebben wij een verscheidenheid aan mini champagnes voor diverse gelegenheden en kleine feestjes. Lees er in onderstaand artikel meer over!

Krug Rosé champagne

Deze heerlijke champagne heeft een luxe uitstraling en ook in het glas is er een zalmkleurige champagne met gouden schittering te zien. De belletjes zijn zeer fijn en zorgen voor een mooie uitstraling. De samenstelling van deze champagne bestaat voor de helft uit Pinot Noir, de andere delen bestaan voor een kwart uit Pinot Meunier en Chardonnay. De smaak van de Krug Rosé champagne komt niet zomaar tot stand, dit wordt verkregen door een combinatie van meerdere oogstjaren en constante kwaliteit. De geur is te omschrijven als subtiel en complex, het smakenpallet als delicaat, fruitig en licht droog met een lange afdronk.

 

Ruinart R. De Ruinart

Deze champagne bestaat uit druiven van verschillende oogstjaren en worden zorgvuldig met elkaar gemengd. De Chardonnay druif speelt in vele champagne van het huis de hoofdrol. De Ruinart R. De Ruinart bestaat voor 40% uit Chardonnay druiven en 60% uit Pinot Noir. De smaak van deze heerlijke Ruinart R. De Ruinart champagne is te omschrijven als; rijp fruit met op de achtergrond nootachtige tonen. De geur is vol en bevat tonen van noten en wit fruit. De champagne is fris en ideaal voor in de zomer, als aperitief of in combinatie met lichte maaltijden waaronder kip.

 

Veuve Clicquot Ponsardin Rose champagne

Een andere, niet te missen rosé champagne in kleine verpakking is de Veuve Clicquot Ponsardin Rose champagne. De champagne bestaat uit Pinor Noir druiven en verschillende crus. Samen zorgen deze voor het heerlijke smakenpallet van rood fruit met een krachtig en kruidig karakter. De kleur van de champagne is prachtig, het is diep koperroze en bevat vele zeer kleine belletjes. De geur is te omschrijven als rood fruit zoals kersen en frambozen. Deze champagne is uitstekend geschikt als aperitief of bij lichte maaltijden en desserts door zijn zoete karakter.

 

Pommery Brut Royal

Deze zeer kleine fles champagne is ideaal om zelf op te drinken of om te delen. Het is een levendige en frisse champagne met een verfijnde smaak. De smaak bevat vleugen van citrusvruchten, witte bloemen en rode vruchten. De champagne heeft een lange, fijne afdronk die voornamelijk tot stand komt door de Chardonnay druif. De Pommery Brut Royal 20cl was winnaar van de Decanter World Wine Awards in 2013. Het is dus niet voor niets een goed gedronken champagne bij een breed publiek.

 

Piper Heidsieck Brut

Tot slot is er nog de Piper Heidsieck Brut 375cl, bestaand uit Pinot Noir druiven (55%), Pinot Meunier druiven (30%) en Chardonnay Druiven (15%). Deze champagne is ideaal voor het lekkere lente of zomerweer door zijn smaakexplosie van fris fruit. Door zijn lichte en frisse smaak is de champagne zeer goed te drinken als aperitief of in combinatie met vis- en witvleesgerechten of diverse kaassoorten. Het smakenpallet, eveneens als de geur is te omschrijven als elegant en fris met noten van appel, peer en een lichte toasting.

 

Naast deze 5 mini champagnes hebben wij nog enkele in ons assortiment. Daarnaast heeft Club Champagne uiteraard ook grotere flessen beschikbaar. Neem daarvoor eens een kijkje in ons volledige champagne assortiment!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »