De beste champagne: dit zijn de meest verkochte champagne merken

  • Geplaatst op
  • 0
De beste  champagne: dit zijn de meest verkochte champagne merken

Champagne is en blijft een zeer populaire dranksoort die voornamelijk bij vieringen wordt gedronken. Er zijn veel merken op de markt, maar niet iedereen kan de beste zijn. The Drink Business stelt ieder jaar een top 10 samen van de best verkopende champagnes. Na het lezen van dit artikel weet jij precies welke dat zijn voor 2023!

De top 10 beste champagne bestaat uit:

    1. Moët & Chandon Imperial Brut
    2. Lanson
    3. Veuve Clicquot
    4. Gauthier-Christophe
    5. Louis Roederer
    6. Ruinart
    7. Armand de Brignac
    8. Piper-Heidsieck Rosé Sauvage Castelnau
    9. Taittinger
    10. Pol Roger

 

1. Moët & Chandon Imperial Brut

De grootste en bekendste Brut champagnes ter wereld is ook tegelijkertijd een van de beste. Bij diverse champagne wedstrijden, scoort de Moët & Chandon Imperial Brut keer op keer op een van de hoogste scores van haar categorie. De champagne werd geprezen om haar frisse fruitsmaken die variëren van appel tot citroen. Daarnaast werd deze Moët beschouwd als een van de klassieke champagnes voor een redelijk toegankelijke prijs. Bij interesse bekijk je hier de Moët & Chandon Imperial Brut

 

 

2. Lanson

Het champagnehuis Lanson, gesticht in 1760, is één van de oudste ter wereld. Het merk Lanson staat bekend om haar elegante, frisse en fruitige champagnes. Per jaar produceert Lanson miljoenen flessen die over heel de wereld verkocht worden. Lanson produceert al generatie op generatie kwalitatief goed flessen champagne. Bij interesse bekijk je hier Lanson.

 

 

3. Veuve Clicquot 

Het champagnehuis van Veuve Clicquot, genaamd ‘’Veuve Clicquot Ponsardin’’ werd opgericht in 1772. Het huis dankt haar naam aan de zakenvrouw Nicole-Barbe Cliclquot-Ponsardin. Deze vrouw had de leiding over het bedrijf, na de dood van haar man. Veuve Clicquot is gevestigd in Reims.  De Brut Carte Jaune is de meeste verkocht champagne van het huis. In dit champagnehuis wordt voor de brut wijn gebruikt uit 50 tot wel 60 gemeenten. De verhoudingen zijn: 60 – 55% pinot noir, 28 – 33% chardonnay en 15 – 20% pinot meunier. Bij interesse bekijk je hier de Veuve Clicquot.

 

 

4. Gauthier-Christophe

Al diverse generaties lang produceert de familie Gauthier heerlijke champagnes. Sinds 1988 presenteert Serge Gauthier samen met zijn vrouw Jacqueline Christophe het champagnehuis onder de naam Gauthier-Christophe. Het champagnehuis verbouwt haar druiven op velden in Chouilly. Dit is één van de 17 uitzonderlijke Grand Crus. Bij interesse bekijk je hier Gauthier-Christophe

 

 

5. Louis Roederer

De champagne genaamd Louis Roederer werd voor het eerst in het jaar 1876 gemaakt, speciaal voor Tsaar Alexander II en je kunt wel zeggen dat hij hoge eisen had. Wist je dat deze champagne voor 20% in Franse eiken vaten werd gefermenteerd? Vervolgens ging de champagne ook nog eens door een rijpingsproces van maar liefst 8 jaar. De Louis Roederer heeft een amberkleur met oranje en groene tinten. De smaak kenmerkt zich door geroosterde amandel, Williams-peer en gekonfijte citrus. Bij interesse bekijk je hier de Louis Roederer.

 

 

6. Ruinart Blanc de Blanc

Ruinart, opgericht in 1729, is een van 's werelds oudste en meest prestigieuze champagnehuizen, gevestigd in het hart van de Champagne-regio in Frankrijk. Het huis staat bekend om zijn uitmuntende vakmanschap en toewijding aan het produceren van hoogwaardige champagnes. Ruinart onderscheidt zich door zijn elegantie en verfijning, waarbij traditie en innovatie hand in hand gaan. De champagnes van Ruinart worden gekenmerkt door hun frisheid, complexiteit en delicate aroma's, waardoor ze geliefd zijn bij fijnproevers over de hele wereld. Met een rijke geschiedenis en een voortdurende toewijding aan excellentie, blijft Ruinart een onbetwiste leider in de wereld van luxe champagnes.

 

 

7. Armand de Brignac

De Armand de Brignac is een van de beste champagnes tot nu toe. Voor het volledige proces waarin deze champagne wordt gemaakt, zijn er in totaal maar 18 mensen bij betrokken. Doordat het aantal flessen dat gemaakt wordt, is gelimiteerd, wordt er extra aandacht besteed aan de kleine details. Wist je dat Jay-Z in het bezit is van de Armand de Brignac met een flesinhoud van maar liefst 30 liter? Bij interesse bekijk je hier de Armand de Brignac.

 

 

8. Piper-Heidsieck Rosé Sauvage

Voor de echte rosé liefhebbers, is deze Piper-Heidsieck champagne het ideale drankje om te drinken tijdens een feestelijke gelegenheid. Deze champagne staat bekend voor haar hoge kwaliteit en de smaken die je proeft variëren van rode bessen tot kersenfruit die afkomstig zijn van de Pinot. Daarnaast heeft het een droge afdronk. Daarnaast zijn er ook smaaktonen van frisse appel, hazelnoot en citrus te proeven. Bij interesse bekijk je hier de Piper-Heidsieck Rosé Sauvage.

 

 

9. Taittinger

De Taittinger is een combinatie dat voor 40% bestaat uit Chardonnay en voor 60% bestaat uit Pinot Meunier en Pinot Noir. Deze drie verschillende druiven zijn afkomstig uit maar liefst meer dan 35 wijngaarden en diverse verschillende oogsten die tot een perfecte champagne zijn gerijpt. De kleur van deze champagne is goudkleurig en de geuren doen je denken aan perzik, vanille en witte bloemen. De smaak proeft naar honing en vers fruit. Bij interesse bekijk je hier de Taittinger.

 

 

10. Pol Roger

Pol Roger, opgericht in 1849, is een vooraanstaand champagnehuis met een rijke geschiedenis en een ongeëvenaarde reputatie. Dit huis, gevestigd in Epernay, Champagne, heeft een sterke traditie van het produceren van hoogwaardige champagnes die synoniem staan voor elegantie en verfijning. Pol Roger is bekend om zijn heerlijke brut en vintage champagnes, die regelmatig lof oogsten van wijnkenners over de hele wereld. De toewijding aan kwaliteit en ambachtelijke perfectie is altijd het handelsmerk geweest van Pol Roger, wat dit champagnehuis tot een icoon maakt in de wereld van mousserende wijnen. Proef de erfenis van vakmanschap en geniet van de sublieme smaken die Pol Roger te bieden heeft.

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »