De beste champagne; dit zijn de meest verkochte champagnes

  • Geplaatst op
  • 0
De beste champagne; dit zijn de meest verkochte champagnes

Champagne is en blijft een zeer populaire dranksoort die voornamelijk bij
vieringen wordt gedronken. Er zijn veel merken op de markt, maar niet iedereen kan de beste zijn. The Drink
Business stelt ieder jaar een top 10 samen van de best verkopende champagnes. Na het lezen van
dit artikel weet jij precies welke dat zijn!

1. Moët & Chandon

Moët & Chandon is een champagne afkomstig uit het Franse Épernay. In 1743 is het champagnehuis opgericht en op dit moment het grootst ter wereld. Moët & Chandon bezit maar liefst 600 hectare in de champagne streek. Toch moet Moët & Chandon vanwege haar omvang ongeveer 75% van de druiven kopen van zo’n 1000 gecontracteerde boeren uit de omgeving. De populairste Moët & Chandon is de Brut Impérial, tevens ook de beste betaalbare champagne. Bij interesse bekijk je hier de Moët & Chandon.

 

 

2. Veuve Clicquot Ponsardin

Het champagnehuis van Veuve Clicquot, genaamd ‘’Veuve Clicquot Ponsardin’’ werd opgericht in 1772. Het huis dankt haar naam aan de zakenvrouw Nicole-Barbe Cliclquot-Ponsardin. Deze vrouw had de leiding over het bedrijf, na de dood van haar man. Veuve Clicquot is gevestigd in Reims.  De Brut Carte Jaune is de meeste verkocht champagne van het huis. In dit champagnehuis wordt voor de brut wijn gebruikt uit 50 tot wel 60 gemeenten. De verhoudingen zijn: 60 – 55% pinot noir, 28 – 33% chardonnay en 15 – 20% pinot meunier. Bij interesse bekijk je hier de Veuve Clicquot Ponsardin.

 

 

3. Ruinart

De Ruinart champagne is een brut en momenteel zeer geliefd. Deze champagne kenmerkt zich aan de intense geur van wit fruit. Heerlijk te nemen als aperitief. Het rijpingsproces van de Ruinart heeft minimaal 3 jaar geduurd in een van de kelders van het champagnehuis. Daarnaast bestaat deze champagne voor 60% uit Pinot noir waardoor het de champagne nog voller heeft gemaakt. Bij interesse bekijk je hier de Ruinart 

 

 

4. Dom Pérignon Vintage

Het was een behoorlijke uitdaging om een echte vintage champagne te kunnen uitbrengen voor 2010, maar het is gelukt. Het merk besloot zijn focus alleen op de druiven te richten die niet waren aangetast door Botrytis. De geur van het tropisch fruit valt meteen op. Bij interesse bekijk je hier de Dom Pérignon Vintage.

 

 

5. Piper-heidsieck

Wist je dat deze champagne is voortgekomen uit drie verschillende druiven? Dit zijn de druiven Pinot Meunier, Chardonnay en de Pinot Noir. De Piper Heidsieck heeft wel tot 29 maanden gerijpt voordat deze in de verkoop mocht. De champagne kenmerkt zich door haar subtiele smaken van gebak, vanille en peperkoek. Daarnaast zit er ook een gesuikerde citroenschil verborgen. Bij interesse bekijk je hier de Piper-Heidsieck.

 

 

6. Louis Roederer

De champagne genaamd Louis Roederer werd voor het eerst in het jaar 1876 gemaakt, speciaal voor Tsaar Alexander II en je kunt wel zeggen dat hij hoge eisen had. Wist je dat deze champagne voor 20% in Franse eiken vaten werd gefermenteerd? Vervolgens ging de champagne ook nog eens door een rijpingsproces van maar liefst 8 jaar. De Louis Roederer heeft een amberkleur met oranje en groene tinten. De smaak kenmerkt zich door geroosterde amandel, Williams-peer en gekonfijte citrus. Bij interesse bekijk je hier de Louis Roederer.

 

 

7. Pommery

Pommery kent haar oorsprong ook in Reims en is gesticht in 1836. Louis Alexandre Pommery is de oprichter van het champagnehuis, echter overleed hij kort na zijn huwelijk. Zijn toenmalige vrouw, die op 20-jarige leeftijd met hem was getrouwd, nam het roer over. Onder Madam Pommery groeide het champagnehuis van 100.000 flessen naar ongeveer 2 miljoen flessen per jaar. Bij interesse bekijk je hier de Pommery.

 

 

8. Taittinger

De Taittinger is een combinatie dat voor 40% bestaat uit Chardonnay en voor 60% bestaat uit Pinot Meunier en Pinot Noir. Deze drie verschillende druiven zijn afkomstig uit maar liefst meer dan 35 wijngaarden en diverse verschillende oogsten die tot een perfecte champagne zijn gerijpt. De kleur van deze champagne is goudkleurig en de geuren doen je denken aan perzik, vanille en witte bloemen. De smaak proeft naar honing en vers fruit. Bij interesse bekijk je hier de Taittinger

 

 

9. Armand de Brignac

De Armand de Brignac is een van de beste champagnes tot nu toe. Voor het volledige proces waarin deze champagne wordt gemaakt, zijn er in totaal maar 18 mensen bij betrokken. Doordat het aantal flessen dat gemaakt wordt, is gelimiteerd, wordt er extra aandacht besteed aan de kleine details. Wist je dat Jay-Z in het bezit is van de Armand de Brignac met een flesinhoud van maar liefst 30 liter? Bij interesse bekijk je hier de Armand de Brignac.

 

 

10. Bollinger

De champagne genaamd de Bollinger heeft een prachtige gouden kleur. Daarnaast kenmerkt de Bollinger zich door haar verfijnde smaken van verse noten, peer en brioche brood. Deze champagne is een perfecte mix van druiven en reserve wijnen. Sommigen daarvan hebben in de kelders van Bollinger voor ruim 15 jaar gerijpt. Bij interesse bekijk je hier de Bollinger

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »