De beste champagne; dit zijn de meest verkochte champagnes

  • Geplaatst op
  • 0
De beste champagne; dit zijn de meest verkochte champagnes

Champagne is en blijft een zeer populaire dranksoort die voornamelijk bij
vieringen wordt gedronken. Er zijn veel merken op de markt, maar niet iedereen kan de beste zijn. The Drink
Business stelt ieder jaar een top 10 samen van de best verkopende champagnes. Na het lezen van
dit artikel weet jij precies welke dat zijn!

1. Moët & Chandon

Moët & Chandon kent is een champagne afkomstig uit het Franse Épernay. In 1743 is het champagnehuis opgericht en op dit moment het grootst ter wereld. Moët & Chandon bezit maar liefst 600 hectare in de champagne streek. Toch moet Moët & Chandon vanwege haar omvang ongeveer 75% van de druiven kopen van zo’n 1000 gecontracteerde boeren uit de omgeving. De populairste Moët & Chandon is de Brut Impérial, tevens ook de beste betaalbare champagne.

 

 

2. Veuve Clicquot Ponsardin

Het champagnehuis van Veuve Clicquot, genaamd ‘’Veuve Clicquot Ponsardin’’ werd opgericht in 1772. Het huis dankt haar naam aan de zakenvrouw Nicole-Barbe Cliclquot-Ponsardin. Deze vrouw had de leiding over het bedrijf, na de dood van haar man. Veuve Clicquot is gevestigd in Reims.  De Brut Carte Jaune is de meeste verkocht champagne van het huis. In dit champagnehuis wordt voor de brut wijn gebruikt uit 50 tot wel 60 gemeenten. De verhoudingen zijn: 60 – 55% pinot noir, 28 – 33% chardonnay en 15 – 20% pinot meunier.

 

 

3. Nicolas Feuillatte

Nicolas Feuillatte ging voor het eerst champagnes verkopen onder zijn eigen naam in 1980. De smaak van de champagne is aangepast aan de smaak van de vrouw. Volgens Nicolas wilden de vrouw een champagne met een minder zuren dan de traditionele grote merken. Ondanks dat de Nicolas Feuilatte de meest verkochte champagne binnen Frankrijk is, staat hij derde in de wereldranglijst.

 

 

4. G.H. Mumm

G.H. Mumm is een champagnehuis dat haar vestiging kent in Reims en is opgericht in 1827. Ieder jaar produceert G.H. Mumm 7,5 miljoen flessen. Tijdens de oogst bezit het champagnehuis persen die dag en nacht in bedrijf zijn. De meest verkochte champagne van het huis is de Cordon Rouge, ofwel de Brut Sans Année.  Deze flessen werden door Mumm in 1876 al op de markt gebracht en zijn dan ook het visitekaartje van het huis.

 

 

5. Laurent-Perrier

Laurent-Perrier is een bekend champagnehuis, opgericht in 1812, uit Tours-sur-Marne. De Laurent Perrier Brut wordt door velen omschreven als een complexe champagne, met een fruitachtige noot. De champagnes van Laurent-Perrier passen bij de ‘’style de Reims’’. Dit staat voor de champagnehuizen die altijd veel pinot noir gebruiken. Het huis maakt al meer dan tweehonderd jaar hoogwaardige champagnes en is dan ook goed gewaardeerd.

 

 

6. Taittinger

Net als veel andere champagnehuizen is ook Taittinger opgericht in Reims, in 1734. De naam is echter pas in 1932 verandert naar Taittinger, nadat het huis werd gekocht door Pierre Taittinger. Hiervoor heette het Forest-Fourneaux. De champagne van Taittinger bevat vaak een groot deel chardonnay en wordt dan ook gezien als een elegante champagne.

 

 

7. Pommery

Pommery kent haar oorsprong ook in Reims en is gesticht in 1836. Louis Alexandre Pommery is de oprichter van het champagnehuis, echter overleed hij kort na zijn huwelijk. Zijn toenmalige vrouw, die op 20-jarige leeftijd met hem was getrouwd, nam het roer over. Onder Madam Pommery groeide het champagnehuis van 100.000 flessen naar ongeveer 2 miljoen flessen per jaar.

 

 

8. Piper-Heidsieck

Piper-Heidsieck is een champagnemerk van het champagnehuis ‘’Champagnes Piper-Heidsieck et Charles Heidsieck’’ en is opgericht in 1785 door de heer Florens-Louis Heidsieck. In totaal produceert het huis vijf soorten champagne en staat het op de achtste plek in de meest verkochte champagnes ter wereld. Dit champagnemerk was de favoriet van Marilyn Monroe en is op dit moment nog steeds één van de iconische luxemerken ter wereld.

 

 

9. Lanson

Lanson is naam van het champagnehuis, wederom uit Reims, dat is opgericht in 1760. Echter is het pas gelokaliseerd in Reims sinds 1848. Het huis mengt haar wijnen met pinot noir en chardonnay voor de smaak. Met 500 hectares aan wijngaarden in de Champagne is het niet gek dat deze champagne in de top 10 staat.

 

 

10. Canard-Duchêne

Dit champagnehuis kent haar locatie in Ludes, in de Montagne de Reims National Park en maakt champagne sinds 1868. Sinds 2003 is het familiebedrijf Thiénot Bordeaux & Champagnes de eigenaar van het merk. Na de overname heeft het bedrijf een sterke groei doorgemaakt. De verkoop steeg van 2,5 miljoen flessen naar ruim 4 miljoen flessen in 2015.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »