Champagne openen: hoe maak je Champagne goed open?

Champagne openen: hoe maak je Champagne goed open?

Champagne is een speciale wijn die in het verleden ontwikkeld werd voor historische personages en grote persoonlijkheden. Door de eeuwen heen is champagne gebruikt voor speciale gelegenheden. Sommige mensen openen champagne op dit soort gelegenheden graag met een knal. Maar bij echt goede champagnes is dit een zonde, doe open je op de goede manier.

Hoe open je champagne dan op de goede manier? Een heerlijke champagne wil je niet uit de fles laten klotsen, knallen is er dus helaas niet bij. Een goede champagne maak je juist met beleid open. Maak je champagne open volgens onderstaande 3 stappen en je weet zeker dat je kunt genieten van de inhoud van jouw prachtige fles champagne.

 

Stap 1: De kooi van de champagne openen

Draai de kooi van de champagne met beleid open. Draai de kooi ongeveer 6 halve draaien rond zodat hij los genoeg is om van de fles af te halen, maar laat hem er nog even op zitten. Verzeker jezelf ervan dat je hand zowel de kurk als de kooi op zijn plek houdt want hij zit nu niet meer vast.

 

Stap 2: De champagnefles losdraaien

Hou de fles in een hoek van ongeveer 45 graden en draai de kurk los door aan de onderkant van de champagnefles te draaien terwijl je de kurk stevig vasthoudt. Dit is eenvoudiger en veiliger dan juist aan de kurk te draaien. Je hebt dan namelijk minder grip op de kurk en de kans dat hij toch wegschiet is groter.

 

Terwijl je draait zit de kooi nog steeds om de kurk heen.

 

Stap 3: Draai de champagnefles tot de kurk los is

Blijf de champagnefles draaien en houd ondertussen genoeg druk op de kurk en de kooi. De kurk zal steeds meer druk gaan uitoefenen maar als hem met beleid en een goede grip losdraait hoef je je nergens druk over te maken. De fles zal met een fijn geluid opengaan: ‘fssssszz’. Je fles champagne is geopend!

 

Hou de champagne nog enkele secondes in een hoek van 45 graden. Zo kan de druk uit de fles ontsnappen zonder dat er champagne gemorst wordt. 

Ga je een lekkere champagne zoals Moët bestellen? Dan weet je nu hoe je deze moet open maken! Vergeet natuurlijk vooral niet om te genieten van jouw heerlijke glas bubbels.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »