Verkoop champagne breekt alle records

  • Geplaatst op
  • 0
Verkoop champagne breekt alle records

Steeds meer mensen kopen champagne. Dit wordt bevestigd door de verkoopcijfers van de Franse champagnehuizen. Er is in 2015 een recordaantal champagnes verkocht. Dit jaar werden maar liefst 312 miljoen flessen van het populaire en sprankelende drankje verkocht. Ten opzichte van 2014 is dit een groei van 2 tot 3 procent. Persbureau Reuters publiceerde deze cijfers op basis van een onderzoek onder de champagnehuizen.

Goede cijfers voor champagnehuizen

Uit het onderzoek van Reuters bleek dat de producenten van champagne een goed jaar kenden, want deze recordverkoop bracht ook een recordomzet met zich mee. De omzet van alle champagnehuizen samen was 4,7 miljard euro! Meer nog dan in het vorige recordjaar (2007), toen was de totale omzet 4,56 miljard euro.  

 

Exclusieve champagnes en rosé champagnes populair

De mooie verkoopcijfers weerspiegelen de energie die champagnehuizen stopten in het promoten van de exclusieve champagnes in de hogere prijsklasse zoals speciale blends en uitmuntende vintage champagnes. Hetzelfde geldt voor de rosé champagnes die razend populair waren in 2015.

 

­­Champagne, dat alleen gemaakt kan worden in de gelijknamige Franse regio, wint het in populariteit van de Spaanse cava en de Italiaanse prosecco doordat de sector investeert in de kwaliteit van het product.

 

Club Champagne

Natuurlijk zijn wij blij met dit soort nieuwsberichten. Wij zien dat steeds meer mensen champagne weten te waarderen en dat is positief nieuws! Champagne is nou eenmaal een heerlijke wijnsoort. Zeer geschikt om speciale momenten mee te vieren, maar ook bij vele andere gelegenheden. Zo gaat champagne zeer goed samen met een breed scala aan gerechten. Maar het wordt ook steeds meer op borrels geserveerd.

 

Ook in 2016 gaan wij er weer voor om nog meer mensen van heerlijke exclusieve champagnes te voorzien! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »