Recept: Een mimosa cocktail maken

  • Geplaatst op
  • 0
Recept: Een mimosa cocktail maken

Brunchen is altijd een goed idee, en wat is er beter dan je brunch te vergezellen met een heerlijke Mimosa cocktail? Deze klassieke en verfrissende drank is een perfecte keuze om je ochtend op te fleuren of een bijzondere gelegenheid te vieren. Of je nu een doorgewinterde cocktailkenner bent of gewoon op zoek bent naar een eenvoudige en smakelijke drank om te delen, onze Mimosa zal zeker in de smaak vallen. Laten we aan de slag gaan en ontdekken hoe je deze sprankelende favoriet thuis kunt maken!

Ingrediënten Mimosa Cocktail

  • - 1 fles gekoelde champagne (probeer een brut of extra brut voor een droge smaak)
  • - 1 kop versgeperst sinaasappelsap (zorg ervoor dat het vers en goed gekoeld is)
  • - 1 eetlepel triple sec of sinaasappellikeur (optioneel)
  • - Gedroogde sinaasappelschijfjes of schillen voor de garnering

 

Mimosa cocktail


Hoe maak je een Mimosa cocktail?

  • - Koel je glazen voor. Plaats je champagneglazen of wijnglazen een paar minuten in de vriezer voordat je begint. Een koude coupe zorgt voor een verfrissende ervaring.

  • - Meet de ingrediënten af. Zorg ervoor dat je de champagne, sinaasappelsap en eventuele sinaasappellikeur klaar hebt staan.

  • - Vul je glazen. Giet ongeveer 1/4 van elk glas met sinaasappelsap. Als je van een extra vleugje sinaasappelsmaak houdt, kun je een eetlepel triple sec of sinaasappellikeur toevoegen.

  • - Vul aan met champagne. Schenk voorzichtig champagne in de glazen tot ze bijna vol zijn. Je kunt experimenteren met de verhouding sinaasappelsap tot champagne, afhankelijk van hoe sterk je de sinaasappelsmaak wilt hebben.

  • - Roer voorzichtig. Gebruik een roerstaafje of een lange lepel om de ingrediënten voorzichtig te mengen. Probeer te voorkomen dat de bubbels te veel verdwijnen.

  • - Garneer met sinaasappelschijfjes. Voeg een schijfje sinaasappel toe aan de rand van elk glas voor een mooie presentatie en een vleugje extra Citrus aroma.

  • - Geniet ervan! Serveer de Mimosa direct na het maken en laat je gasten genieten van deze sprankelende brunchfavoriet.

 

Mimosa's zijn niet alleen heerlijk, maar ze zijn ook gemakkelijk aan te passen aan je persoonlijke voorkeur. Je kunt experimenteren met verschillende soorten champagnes, om unieke smaakcombinaties te ontdekken. En als je eenmaal vertrouwd bent met het basisrecept, kun je zelfs experimenteren met toevoegingen zoals vers fruitpuree of andere likeuren voor een twist op het traditionele recept.

 

Wilt u zelf snel en makkelijk deze cocktail maken en uitproberen? Bestel dan ons gloednieuwe Mimosa Cocktail Pakket! Dit pakket is samengesteld door onze experts zodat u zelf de perfecte Mimosa Cocktail kunt maken. 

 

Dus waar wacht je nog op? Nodig je vrienden uit voor een gezellige brunch of trakteer jezelf op een ontspannen weekendochtend met een heerlijke Mimosa cocktail. Het is een eenvoudige en toch verfijnde drank die altijd indruk maakt. Cheers!

Ontdek hier ons champagne aanbod en vind jouw favoriete champagne voor jouw mimosa cocktail!

 

 

Onze Top 3 champagnes voor een mimosa cocktail: 

1. Moët Brut Imperial 75CL

 

2. Taittinger Brut Réserve 75CL

 

3. Gauthier-Christophe Brut Reserve 75 CL

 
 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.