Recept: De poinsettia champagne cocktail

  • Geplaatst op
  • 0
Recept: De poinsettia champagne cocktail

De feestdagen zijn bijna hier en dat betekent dat het tijd is om te genieten van heerlijke drankjes en gezellig samenzijn met vrienden en familie. Bij Club Champagne zijn we altijd op zoek naar unieke manieren om van deze tijd van het jaar te genieten, en vandaag willen we ons Poinsettia Champagne Cocktail recept met je delen. Dit sprankelende en kleurrijke drankje is perfect om te toosten op de feestdagen en voegt een vleugje elegantie toe aan elke viering. Laten we samen ontdekken hoe je dit heerlijke drankje kunt maken.

Poinsettia Champagne Cocktail Recept

De Poinsettia Champagne Cocktail is een klassieker die zowel smaak als visuele aantrekkingskracht combineert. Met zijn levendige rode kleur en sprankelende bubbels is het een verfrissende en feestelijke keuze voor bijna elke gelegenheid. Dit recept is eenvoudig te maken en vereist slechts een paar ingrediënten. Laten we eens kijken naar wat je nodig hebt en hoe je dit heerlijke drankje kunt maken.

 

 

Ingrediënten voor de Poinsettia Champagne Cocktail

Voordat je aan de slag gaat, zorg ervoor dat je de volgende ingrediënten bij de hand hebt:

  • 15ml Cointreau
  • 45ml Cranberry sp
  • 45ml Champagne
  • Verse cranberries, voor garnering
  • Verse takjes rozemarijn, voor garnering

Deze ingrediënten zijn gemakkelijk verkrijgbaar en vormen de basis voor onze heerlijke Poinsettia Champagne Cocktail. Nu we alles hebben klaarstaan, laten we beginnen met het maken van deze feestelijke traktatie.

 

 

Instructies voor het maken van de Poinsettia Champagne Cocktail

  1. Begin met het verzamelen van al je ingrediënten. Zorg ervoor dat je Champagne goed gekoeld is, want er is niets beter dan een ijskoude sprankelende drank tijdens de feestdagen.
  2. Giet vervolgens de Cointreau en het Cranberry sap in een gekoelde Champagneglas.
  3. Roer de ingrediënten goed door elkaar. Dit helpt om de smaken te mengen en zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de zoetheid van de cranberry sap en de fruitige tonen van de sinaasappellikeur.
  4. Voeg de ijskoude champagne toe aan het drankje.
  5. Garneer de Poinsettia Cocktail met verse cranberries en een takje rozemarijn waardoor de cocktail lijkt op een kerststerbloem.

 

 

De Geschiedenis van de Poinsettia Champagne Cocktail

De Poinsettia Champagne Cocktail heeft een interessante geschiedenis die teruggaat tot de vroege dagen van de cocktailcultuur. De naam "Poinsettia" is afgeleid van de poinsettia-plant, die vaak wordt geassocieerd met de kerstperiode vanwege zijn felrode bladeren. Net zoals de plant de feestdagen opvrolijkt, doet deze cocktail dat ook. Het recept voor de Poinsettia is ontstaan in de Verenigde Staten en wordt vaak geassocieerd met de vakantieperiode vanwege zijn heldere rode kleur, die doet denken aan kerstversieringen.

In de loop der jaren hebben bartenders en cocktailliefhebbers variaties van de Poinsettia bedacht. Sommigen voegen bijvoorbeeld een vleugje vers limoensap toe voor een extra vleugje frisheid, terwijl anderen een scheutje granaatappelsap gebruiken om de smaken nog complexer te maken. Het mooie van deze cocktail is dat je kunt experimenteren en je eigen draai aan het recept kunt geven. Het blijft een veelzijdig drankje dat geschikt is voor verschillende smaakvoorkeuren.

 

 

Overweeg Brut Champagne voor een perfecte Poinsettia

Wanneer je een Poinsettia Cocktail maakt, is het belangrijk om de juiste Champagne te kiezen om de smaken perfect in balans te brengen. Een uitstekende keuze voor deze klassieke cocktail is Brut Champagne, die bekend staat om zijn droogheid en verfijnde karakter. Brut Champagne bevat meestal een lage hoeveelheid suiker, variërend van 6 tot 12 gram suiker per liter, waardoor het de ideale metgezel is voor de zoete en fruitige tonen van de Poinsettia.

Ben je op zoek naar wat inspiratie voor het selecteren van de perfecte Brut Champagne? Hier zijn onze top 3 aanbevelingen:

 

Piper-Heidsieck Brut 75CL

 

Gauthier-Christophe Brut Reserve 75CL

 

Moët & Chandon Brut Impérial Champagne 75CL

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »