Nieuwe Champagne-ambassadeur: Hinke de Jong

Nieuwe Champagne-ambassadeur: Hinke de Jong

Afgelopen dinsdag werden de verkiezingen voor Nederlands Champagne Ambassadeur georganiseerd in Utrecht. De winnares is Hinke de Jong. Volgende maand doet zij mee aan de verkiezingen voor Europees Champagne Ambassadeur in Epernay.

De Amsterdamse champagne professional Hinke de Jong is de nieuwe Nederlandse Champagne-Ambassadeur. In opdracht van het Comité Champagne werd ze door een Nederlandse jury verkozen boven drie medefinalisten. Redenen om de titel aan de Jong te geven waren haar heldere presentatie en de goede inhoudelijke argumentatie over reservewijnen in de Champagne.

 

Nederlands Champagne Ambassadeur

Dinsdag 8 september vond de Nederlandse finale plaats in Karel V te Utrecht. De finalisten was gevraagd om de rol en de kenmerken van verschillende wijnsoorten in het assemblageproces uiteen te zetten. Ook gaven zij een toelichting op vier champagnes met een advies voor en wijn-spijs combinatie.

 

Europese Champagne Ambassadeur

In oktober maakt de jong kans om in Epernay verkozen te worden tot Europees Champagne-Ambassadeur tijdens het Europees Concours des Ambassadeurs du Champagne, dat wordt gehouden van 25 tot 29. Net als de Nederlandse finale heeft ook de Europese finale het thema reservewijnen. Bij reservewijn mogen producten van champagne hun champagnes aanvullen met wijnen van eerdere oogsten. Op deze manier kunnen champagne huizen ieder jaar opnieuw dezelfde kwaliteit en stijl produceren. Daarnaast geeft het toevoegen van wijnen uit eerdere de jaren een champagne meer complexiteit.

 

Champagneliefhebber

De 41-jarige de Jong werd al twee keer eerder genomineerd voor de titel van Nederlands Champagne-ambassadeur. Ze heeft een achtergrond in de zakelijke dienstverlening. Tijdens haar reizen kreeg zij een passie voor champagne. Zij wist van haar passie haar werk te maken en sinds 2011 importeert zij met haar eigen bedrijf Brouzje kwaliteitschampagnes van de minder grote champagnehuizen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »