James Bond en champagne: Dom Pérignon

  • Geplaatst op
  • 0
James Bond en champagne: Dom Pérignon

James Bond drinkt in behoorlijk wat films Champagne van het merk Dom Pérignon. Hij drinkt champagne van dit merk in films uit de jaren '60 en '70. In deze films heeft hij ook een aantal leuke quotes met betrekking tot de champagne. Lees alles over James Bond en Dom Pérignon.

In veel James Bond films drinkt de hoofdrolspeler champagne. Meer dan eens is het champagnemerk dat hij drinkt Dom Pérignon. Champagne is niet het enige drankje waar Bond van houdt. Iedereen kent natuurlijk de uitspraak “shaken, not stirred”, de Britse geheim agent heeft het dan over zijn Martini-cocktail. Overigens zijn er niet alleen films waarin Bond Dom Pérignon champagne drinkt, ook het merk Bollinger komt terug in flink wat Bond-films.

 

James Bond en Dom Pérignon

In onderstaande Bond-films zie je James Bond met champagne van het merk Dom Pérignon. Opvallend maar niet verrassend is dat wanneer hij Dom Pérignon drinkt het meestal in het bijzijn van een dame is.

 

Dr. No (1962)
In deze film komt de champagne Dom Pérignon ’55 voor. Dr. No zegt: “That's a Dom Pérignon '55, it would be a pity to break it”, waarop James Bond antwoord: “I prefer the ’53 myself”

 

Goldfinger (1964)
James Bond ligt in bed met  Jill Masterson, de vriendin en secretaresse van Goldfinger, terwijl Goldfinger een spelletje gin verliest. Wanneer Bond uit bed stapt om voor koude champagne te zorgen zegt hij: My dear girl, there are some things that just aren't done, such as drinking Dom Pérignon '53 above the temperature of 38 degrees Fahrenheit. That's as bad as listening to the Beatles without earmuffs!"Thunderball (1965)
In de James Bond film Thunderball bestelt de geheim agent Beluga Caviar en Dom Pérignon ’55 voor hem en Domino Vitali nadat hij slechterik Emilio Largo in het casino heeft verslagen met een spelletje baccarat.

 

You Only Live Twice (1967) 
In de Bond-film You Only Live Twice bidet de secretaresse Mr. Fisher een glas Dom Pérignon aan. James Bond is undercover en weigerde in eerste instantie te drinken omdat het zo vroeg is maar gaat later toch overstag. Secreataresse:  "A Dom Pérignon '59, Mr. Fisher” en vervolgens zegt ze tegen Bond “Are you really sure you won't change your mind?". Bond antwoord "Well, if you insist ..." 

 

On Her Majesty's Secret Service (1969)
In de zesde James Bond film bestelt de spion een Dom Pérignon ’57 en kaviaar voor Tracy en hemzelf voor op de hotelkamer. Later in de film drinkt Tracy Dom Pérignon met Blofeld, hoofd van het misdaadsyndicaat SPECTRE, waarna Tracy ook twee flessen gebruikt tijdens het gevecht met haar belagers.

 

Live And Let Die (1973)
Tijdens een picknick delen James Bond en Rosie Carver een fles champagne, vlak daarna wordt Rosie vermoord.

 

Man with the Golden Gun (1974)
In het Peninsula hotel drinkt Bond Dom Pérignon champagne met Andrea Anders. Later in de film wordt Bond een fles Dom Pérignon ’64 aangeboden. Net als in een eerdere Bond film geeft Bond aan een andere voorkeur te hebben: Dom Pérignon ’62.  

 

The Spy Who Loved Me (1977):
In deze film heeft James Bond in zijn treincoupé een fles Dom Pérignon. Hij gebruikt de fles als wapen en slaat hem kapot op het hoofd van Jaws. Later in de film plaatst Bond nog een mooie quote als hij over Stromberg spreekt: “Any man who drinks Dom Pérignon ’52 can’t be all bad.”

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »