Een aantal feiten over Champagnehuis Bollinger

  • Geplaatst op
  • 0
Een aantal feiten over Champagnehuis Bollinger

Bollinger champagnes kenmerken zich als droge maar doch krachtige champagnes die rijk van smaak zijn. Het champagnes huis is al zeer lang een familie bedrijf en wilt dit ook graag behouden. Het huis is grotendeels zelfvoorzienend en hanteert een constante kwaliteit in al haar champagnes. In het artikel worden een aantal feiten en de geschiedenis van het champagnehuis Bollinger toegelicht.

Over het huis

Het champagnehuis Bollinger bestaat sinds 1829 en is opgericht door Hennequin de Villermont, Paul Renaudin en Jacques Bollinger. Het champagnehuis is zeer lang door enkel familieleden gerund, pas in 2007 nam Jérôme Philipon het bedrijf over. Het champagnehuis bezit zo’n 163 hectare eigen grond, wat Bollinger bijna volledig zelfvoorzienend maakt. Bollinger is daarmee één van de weinige huizen die champagne maakt met eigen druiven.

 

Bollinger is een traditioneel huis met een rijke champagne stijl en een goede combinatie van verschillende druivensoorten, vaak wordt dit op basis van de Pinot Noir druif gedaan. De champagnes van Bollinger worden enkel in eikenhouten vaten gemaakt.

 

De champagnesoorten

Bollinger heeft zeven champagnesoorten in bezit, namelijk: de Special Cuvée, Rosé, La Grande Année, La Grande Année Rose, Bollinger R.D, Vieilles Vignes Françaises en de La Côte Aux Enfants. De champagnesoorten zijn zorgvuldig ontwikkeld en liggen twee keer langer te rijpen dan wettelijk verplicht is. De champagnes van het champagnehuis Bollinger staan bekend om hun elegantie en complexiteit.

 

Bollinger is, niet alleen bekend door de heerlijke luxe champagnes, maar ook zeer bekend door de James Bond films. De champagne kwam namelijk al meerdere keren voor in de film. Bijvoorbeeld door middel van de volgende zin: "Bollinger? If it's a '69, you were expecting me". Dit is een quot van Bond uit de film Moonraker uit 1979.

 

Het proces

Het champagnehuis maakt haar champagnes voornamelijk op basis van eigen Pinot Noir druiven. Bij de eerste persing worden de wijnen per druivensoort en cru apart gevinifieerd en worden er eikenhouten vaten gebruikt. Bollinger heeft een eigen productiegeheim waar slechts een enkeling vanaf weet. Het champagnehuis gebruikt daarnaast nog hele oude technieken om de hoge kwaliteit te waarborgen en de champagnes zo authentiek mogelijk te houden.

 

De continuïteit wordt verzekerd door een grote reserve magnums uit eerdere productie, lees zo’n 300.000 stuks. Hierdoor kan Bollinger hun precieze palet van aroma’s behouden en dit goed mengen met nieuwe producties. Dit om ze vervolgens samen te voegen in de perfecte verhouding voor een heerlijke krachtige champagne.

 

Heb je na het lezen interesse in een Bollinger champagne? Neem dan snel een kijkje in het assortiment!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »