Dom Perignon, een excellent champagnemerk van champagnehuis Moët & Chandon

  • Geplaatst op
  • 0
Dom Perignon, een excellent champagnemerk van champagnehuis Moët & Chandon

De eerste Dom Pérignon die op de markt werd gebracht werd gemaakt van druiven van de druivenoogst uit het jaar 1921. Vijftien jaar later, in 1936, ging de eerste champagne van het merk Dom Pérignon daadwerkelijk in de verkoop. Het merk heeft zichzelf sindsdien enorm geliefd weten te maken onder de champagnekenners en heeft een enorm imago opgebouwd. Dom Pérignon is een champagne met een enorme status, het huis Moët & Chandon produceert met deze champagne één van de meeste excellente champagnes ter wereld.

Dom Pérignon, de uitvinder van champagne

Dom Pérignon (1638-1715) was een Benedictijnse monnik uit de 17e eeuw, uiteraard geboren in de regio Champagne. Hij is de geschiedenis ingegaan als de uitvinder van champagne. Eugène Mercier registreerde het recht op de naam van de monnik, maar verkocht dit later aan het champagnehuis Moët & Chandon. Het huis gebruikte de naam dankbaar voor haar eerste prestige cuvée.

 

Over de champagne

Dom Pérignon is een Cuvée de prestige. Dit betekend dat het de meest vooraanstaande champagne van een bepaald champagnehuis is. In dit geval is dat champagnehuis Moët & Chandon. De champagne wordt alleen in de allerbeste oogstjaren geproduceerd. Er worden dan alleen druiven uit dat jaar gebruikt, de fles bevat dan ook een jaartal.

 

De diverse jaargangen verschillen, maar over het algemeen is Dom Pérignon een champagne van ongelooflijk zacht fruit, romig en perfect uitgebalanceerd. Naar mate de jaren vorderen krijgt de champagne heerlijke aroma’s en een finesse die door maar weinig andere champagnes geëvenaard wordt.

 

Dom Pérignon 2004

De Meest recente Dom Pérignon die op de markt is gebracht is de Dom Pérignon 2004. Je kunt uiteraard de Dom Pérignon 2004 kopen via Club Champagne.

 

De Dom Pérignon 2004 heeft het kenmerkende romige karakter van Dom Pérignon, mooie zuren die bijdragen aan zijn bewaarpotentieel en een heerlijk lange afdronk.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »