De 5 populairste champagnes van 2019

  • Geplaatst op
  • 0
De 5 populairste champagnes van 2019

Het afgelopen jaar waren er veel mensen die wilde proosten of genieten van een goede fles bubbels. Maar welke waren favoriet in 2019? Wij hebben de top 5 voor je op een rijtje gezet.

Moët & Chandon Ice Impérial champagne


De Moët & Chandon Ice Impérial champagne wordt gemaakt in het Franse plaatsje Épernay. Deze fruitige champagne bestaat voor het grootste deel uit Pinot noir in combinatie met Pinot Meunier en Chardonnay die zorgt voor de verfrissende smaak. Deze champagne heeft een krachtige aroma van tropische fruit soorten waaronder mango en guave en is uniek in zijn soort omdat deze champagne gemaakt is om te drinken met ijs. Deze champagne is heerlijk voor in de zomer en kan door persoonlijke toevoegingen zoals frambozen of muntblaadjes nog verfrissende worden.

 

Moët & Chandon Brut Impérial champagne

De Moët & Chandon Brut Impérial champagne is de goedkoopste champagne van Moët & Chandon.  Net zoals de champagne hierboven bestaat deze champagne uit Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. De aroma is ook fruitig maar heeft een nadruk op groene appel en citrusfruit. En is ontstaan doormiddel van 100 verschillende wijnen om de complexiteit en rijpheid goed vorm te geven.

Als je meer wilt weten over de verschillende smaken en formaten van Moët & Chandon, neem dan een kijkje op de Moët & Chandon pagina.

 

Pommery Brut Royal champagne

De Pommery Brut Royal champagne is een frans merk, dat ontstaan is in 1836 in de Franse stad Reims. De champagne wordt gekenmerkt door zijn frisse en verfijnde smaak, die bestaat uit verschillende fruitsoorten en witte bloemen.  De Royal van Pommery is goed uitgebalanceerd en heeft hierdoor een heerlijke afdronk.

Deze champagne is ook verkrijgbaar in andere smaken, deze kan je vinden op de Pommery pagina.

 

Ruinart Blanc de Blancs champagne

De Ruinart Blanc de Blancs champagne is ontstaat in de champagne regio van Frankrijk, de Reims. Dit huis is ontstaan in 1729 en is hiermee het oudste champagnehuis dat nog bestaat. Deze champagne bestaat voor 100% uit chardonnay en is gecombineerd met andere wijnen om de rijp en frisheid toe te voegen. De aroma wordt sterk gekenmerkt door de citrusvruchten en de witte bloemen die erin zitten.   

 

Luc Belaire Rare Rosé champagne

De Luc Belaire Rare Rosé champagne wordt geproduceerd in Frankrijk en is een mousserende champagne. Deze champagne bestaat uit 3 speciale druiven, de Grenache, Syrah en de Cinsault. Deze wijn is de goedkoopste uit dit rijtje, maar door zijn zoete en zachte smaak zeker de moeite om het te proberen.

Ben je benieuwd naar de andere smaken die Lub Belaire biedt? Bekijk dan het hele assortiment op de Luc Belaire pagina.

Heb je na aanleiding van dit artikel nog vragen of ben je benieuwd wat wij allemaal voor je kunnen betekenen. Neem dan gerust contact met ons op of laat een berichtje hieronder achter.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »