Champagne weetjes, 5 dingen die je nog niet wist over champagne

  • Geplaatst op
  • 0
Champagne weetjes, 5 dingen die je nog niet wist over champagne

Drink jij regelmatig een mooie fles champagne? Dan heb je je smaak waarschijnlijk al goed ontwikkeld en al best wat kennis van champagne opgedaan. We geven je 5 feitjes over champagne die je waarschijnlijk nog niet kende.

In een standaard champagnefles zitten ongeveer 49 miljoen bubbeltjes

Champagne is een mousserende wijn, dat wil zeggen dat de wijn koolzuurgas bevat. Dit koolzuurgas uit zich in de bubbeltjes die je ziet in champagne. Een standaardfles bevat dus maar liefst 49 miljoen van deze bubbeltjes!

 

De meeste champagnehuizen zijn eigendom van één bedrijf

Champagne en champagnehuizen hebben een rijke historie. Grote huizen hebben jarenlang gebouwd aan de kwaliteit van hun champagne en aan de reputatie. Vandaag de dag zijn een aantal van de bekendste champagnemerken eigendom van het grote merk Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), waaronder de merken Dom Perignon, Ruinart, Veuve Clicquot en Krug.

 

Champagne komt het best tot zijn recht in een wijnglas

Champagne wordt meestal gedronken uit een flûte of een coupe. Toch komt champagne het best tot zijn recht in een wijnglas. Onze smaak is verbonden met onze reuk, de traditionele champagneglazen geven eigenlijk minder ruimte om vleugen champagne met de neus op te vangen. De aroma’s kunnen niet altijd goed genoeg vrijkomen en ingeademd worden. Een wijnglas is in dat opzicht een beter glas om champagne uit te drinken.

 

Een champagnekurk vloog ooit 54 meter ver

De champagne kurk werd ‘gelanceerd’ in de ‘Woodbury Vineyards’ in New York. De kurk kwam veilig op de grond terecht, niemand werd geraakt. Een champagnekurk kan trouwens een snelheid van zo’n 64 kilometer per uur bereiken wanneer hij wegschiet. Ons advies? Open de champagne op de juiste wijze en schenk zoveel mogelijk in het glas.

 

Marilyn Monroe nam ooit een bad in 350 flessen champagne

De Amerikaanse seksbom stond erom bekend extravagante acties uit te kunnen halen. Zo nam ze ook ooit een bad in 262,5 liter champagne, geschonken uit 350 champagneflessen. We kunnen dus wel zeggen dat ze een echt bubbelbad nam.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »