Champagne Huizen: Pommery Champagne

  • Geplaatst op
  • 0
Champagne Huizen: Pommery Champagne

Champagne mag alleen gemaakt worden in de regio Champagne te Frankrijk. Er bestaan wel andere wijnen met bubbels, maar deze mogen niet dezelfde naam dragen. Binnen de regio Champagne bestaan vele champagneproducenten. Maar een aantal champagnehuizen steken hier qua omvang en qua kwaliteit van de champagne bovenuit. Dit blog gaat over één van deze huizen: Pommery, uiteraard kun Pommery champagne kopen bij Club Champagne.

Over het huis

Pommery is een groot en bekend champagnehuis gevestigd in Reims. Het champagnehuis werd al in 1858 opgericht onder de naam Pommery & Greno. De oprichters waren Alexandre Louis Pommery en zijn compagnon Narcisse Greno. Opmerkelijk is dat in eerste instantie handel in wol de core-business van het bedrijf was. Maar na de dood van Alexandre Louise Pommery nam zijn vrouw, Louise, de leiding van het champagnehuis op zich. Onder haar leiding focuste het bedrijf zich op champagne en groeide Pommery al snel uit tot één van de grootste champagnemerken uit de regio.

 

Louise Pommery

De echtgenote van Alexandre Pommery heette Jeanne Alexandrine Louise Mélin. Zij werd geboren op 18 maart 1819 in de Ardennen. Toen ze twintig jaar was trouwde ze met Alexandre. Haar haar man stierf in 1860 en hierdoor kreeg zij de volledige controle over het champagnehuis Pommery. Dit bleek wel aan haar besteed te zijn.

 

Louise Pommery kocht meer dan 19 kilometer aan kelders in de Romeinse kalkgroeven, de beroemde Crayères. Zo creëerde ze de mogelijkheid om meer dan twintig miljoen flessen op te slaan in een omgeving met een geschikt klimaat. Vele champagnehuizen zouden later gaar voorbeeld volgen.

 

Ter ere van de weduwe Pommery bracht het champagnehuis in 1995 de Cuvée Louise op de markt.

 

Pommery Champagne vandaag de dag

Het champagnehuis Pommery is vandaag de dag in handen van Vranken-Pommery Monopole. In 2002 kocht Vranken-Pommery Monopole het champagnehuis van de LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy)-holding. Tot de overname was de naam van dit bedrijf overigens nog Vranken Monopole. De overname maakte Franken-Pommery Monopole het op één na grootste champagnebedrijf. Het bedrijf verkoopt jaarlijks meer dan 18 miljoen flessen champagne. Natuurlijk kun jij je Pommery champagne kopen bij Club Champagne!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »