Wat houdt magnum in bij champagne?

  • Geplaatst op
  • 0
Wat houdt magnum in bij champagne?

De champagnekenner hoeven we het niet uit te leggen, wat een magnum is. Maar voor veel mensen is deze kennis niet zo vanzelfsprekend. Zij weten (nog) niet precies wat een magnum is. Weet jij niet wat een magnum is? Lees dan verder. We leggen het je uit in dit blog.

Een magnum, wat is het?

Het begrip magnum heeft alles te maken met de inhoud van een fles. Een magnum is namelijk een fles met een inhoud van 150 centiliter, oftewel anderhalve liter. Magnums worden regelmatig gebruikt om champagne in te bottelen. Er zijn nog grotere champagneflessen, maar de magnum komt het meest voor.

 

De magnum kun je ook het langst bewaren. De verhouding tussen lucht en vloeistof verschilt per grootte van de fles. Bij een magnum is deze verhouding voor champagne optimaal. Hierdoor blijft de smaak van champagne het langst goed in een magnumfles. Dit wil dus niet zeggen dat kleinere flessen minder lekker zijn. De fles is alleen minder geschikt wanneer gekeken wordt naar het bewaarpotentieel. Dit maak echter niet uit wanneer je een champagne koopt. De fles komt dan pas uit de productie en zal heerlijk smaken.

 

Vaak wordt de magnum gebruikt op speciale gelegenheden om mee te vieren. Het openen van zo een grote fles champagne heeft meer cachet  dan het openen van het standaardformaat. Ook wordt de magnum meer dan eens gegevens als men een relatiegeschenk bestelt.

 

Magnum kopen

Ben je op zoek naar een magnum champagne? Club Champagne heeft een ruimaanbod in magnum champagnes. Bekijk ons aanbod op onze pagina voor champagnes in magnum. Van Moët & Chandon Champagne tot aan Ruinart of Krug. Voor een champagne in een magnum kun je bij ons terecht!

 

Speciale wensen

Heb je speciale wensen met betrekking tot de magnum, of een andere champagne die jij wilt kopen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »