Temperatuur champagne: koud serveren

  • Geplaatst op
  • 0
Temperatuur champagne: koud serveren

Het is belangrijk dat je champagne op de juiste temperatuur serveert. Een verkeerde temperatuur kan een negatieve uitwerking hebben op de champagne. Dat wil je natuurlijk niet.

Champagne kun je het best koud serveren. Zo lang als er champagnes bestaan, zo lang is het al gebruikelijk om champagne te serveren in ijsemmers of koelers. Op deze manier wil men zich ervan verzekeren dat de champagne op de juiste temperatuur geserveerd wordt. Maar wat is nu de ideale temperatuur om champagne te serveren?

 

De ideale temperatuur om champagne te serveren

De ideale temperatuur om champagne te serveren is tussen de 8 en 10 graden Celsius. Deze temperatuur is niet zomaar. Wanneer champagne geserveerd wordt op een koudere temperatuur dan 8 graden dan wordt het lastiger om aroma’s te herkennen en ook komt het de smaak niet ten goede. Als een champagne geserveerd wordt met een temperatuur hoger dan 10 graden dan wordt de wij te ‘zwaar’ en hierdoor minder helder.

 

Champagne koelen

Je kunt champagne natuurlijk op meerdere manieren koelen. Maar niet alle manieren waarop je champagne kunt koelen bevorderen de smaak. Onderstaande twee koelmethodes genieten de voorkeur:


• Ijsemmer: Plaats de fles champagne in een emmer met ijs. Doe niet alleen maar ijs in de emmer, maar ook water. Gebruik een verhouding van ongeveer 1/3 ijs en 2/3 water. Na een half uurtje is je champagne goed gekoeld.


• Leg de champagne op zijn zij op de bodem van je koelkast en laat hem daar vier uur lang koelen.
Leg een fles champagne nooit in de vriezer. Gebruik daarnaast nooit voorgekoelde champagneglazen. Dit heeft een negatieve invloed op de mousse van je champagne.

 


Champagne koop je bij Club Champagne, de nummer 1 webshop voor exclusieve champagnes. Je kunt champagne kopen van champagnehuizen als Taittinger, Nicolas Feuillatte en Laurent-Perrier. Bekijk al onze champagnes. 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »