Recept: Een kir royal cocktail maken

  • Geplaatst op
  • 0
Recept: Een kir royal cocktail maken

Of je nu een doorgewinterde mixoloog bent of gewoon op zoek bent naar een heerlijke cocktail om te proberen, de Kir Royal is een klassieker die je niet mag missen. Deze sprankelende drank combineert de rijke smaak van zwarte bessenlikeur met de feestelijke bubbels van champagne. In deze blog gaan we dieper in op de wereld van Kir Royal en delen we een eenvoudig recept waarmee je deze verleidelijke cocktail zelf kunt maken.

Kir Royal Recept

Ingrediënten

  • Crème de Cassis
  • Champagne
  • Verse zwarte bessen of een schijfje citroen voor het garnituur

 

Stappen om een Kir Royal Cocktail te maken:

Stap 1: Koel je Champagne
Begin met het zorgvuldig koelen van je champagne. Plaats de fles minstens een paar uur in de koelkast om ervoor te zorgen dat deze op de juiste temperatuur is wanneer je je Kir Royal maakt.

Stap 2: Giet de Crème de Cassis in het glas
Pak een elegant champagnefluit en giet er 1 ounce (30 ml) Crème de Cassis in. Dit zal de basis vormen van je heerlijke Kir Royal cocktail.

Stap 3: Voeg de Champagne toe
Nu komt het spannende moment. Schenk langzaam de gekoelde champagne in het glas over de Crème de Cassis. Doe dit voorzichtig om te voorkomen dat de bubbels te snel verdwijnen. Je zult zien dat je cocktail begint te bruisen en een prachtige, lichtroze kleur krijgt.

Stap 4: Garneer naar wens
Om je Kir Royal nog aantrekkelijker te maken, kun je hem naar wens garneren. Voeg een paar verse zwarte bessen toe voor extra kleur en smaak, of kies voor een klassiek schijfje gedroogde citroen.

Stap 5: Proost en geniet!
Nu is het tijd om te proosten en van je zelfgemaakte Kir Royal cocktail te genieten. Laat je betoveren door de verfijnde smaakcombinatie van de zoete Crème de Cassis en de bruisende champagne.


Met slechts enkele eenvoudige stappen kun je thuis je eigen Kir Royal cocktail maken en genieten van deze klassieke, luxueuze drank. Of je nu een feestje viert of gewoon jezelf wilt verwennen, de Kir Royal zal je zeker bekoren. Dus haal die champagneflessen tevoorschijn en toost op het goede leven met een Kir Royal in de hand!

Ontdek hier ons champagne aanbod en vind jouw favoriete champagne voor jouw perfecte Royal Kir cocktail!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.