Recept: een citroen spoom maken

  • Geplaatst op
  • 0
Recept: een citroen spoom maken

Welkom bij Club Champagne, jouw bron voor alles wat met de wereld van champagne te maken heeft. Terwijl champagne op zichzelf al een geweldige traktatie is, willen we je vandaag kennis laten maken met een heerlijk en verfrissend champagnecocktailrecept: de Citroen Spoom. Dit sprankelende drankje combineert de elegantie van champagne met de frisse, citroenachtige tonen en is perfect voor speciale gelegenheden of gewoon om te genieten van een vleugje luxe. Lees verder om te ontdekken hoe je deze verbluffende creatie kunt maken en je champagne-ervaring naar een hoger niveau kunt tillen.

Benodigde ingrediënten:

  • 1 fles champagne brut
  • 2 citroenen
  • 200 gram suiker
  • 200 ml water
  • Eiwit van 2 eieren 
  • Verse muntblaadjes voor garnering (optioneel)
  • IJsblokjes

 

 

Stappen om de perfecte Citroen Spoom te maken:

Verzamel je ingrediënten:
Zorg ervoor dat je alle benodigde ingrediënten bij de hand hebt. Kies een champagne die je lekker vindt, bij voorkeur een brut of extra brut voor een droge, evenwichtige smaak.

 

Maak de citroensiroop:
Pers het sap van de twee citroenen uit en zet dit apart. Verhit het water in een pan op middelhoog vuur en voeg de suiker toe. Roer tot de suiker volledig is opgelost. Voeg vervolgens het citroensap toe aan het suikerwater en laat het geheel afkoelen.

 

Bereid het eiwit:
Als je een lichtere textuur wilt voor je Citroen Spoom, kun je het eiwit van twee eieren apart kloppen tot het stijf is en voorzichtig onder de citroensiroop mengen nadat deze is afgekoeld.

 

Maak het spoommengsel:
Meng de citroensiroop (eventueel met eiwit) met de champagne in een grote kom. Roer voorzichtig om de ingrediënten te combineren.

 

Serveer met ijs:
Giet de Citroen Spoom in gekoelde champagneglazen en voeg enkele ijsblokjes toe om het drankje extra verfrissend te maken.

 

Garneer met muntblaadjes (optioneel):
Voor een vleugje elegantie kun je verse muntblaadjes toevoegen als garnering. Ze voegen een extra aromatische dimensie toe aan je drankje.

 

Proost en geniet: Je zelfgemaakte Citroen Spoom is klaar om van te genieten. Breng een toast uit op de sprankelende combinatie van champagne en citroen.

 

De Citroen Spoom is een verfrissende en verrukkelijke champagnecocktail die je champagne-ervaring naar een geheel nieuw niveau tilt. Of je nu een speciale gelegenheid viert of gewoon zin hebt in een sprankelende traktatie, deze elegante creatie zal je smaakpapillen betoveren. Experimenteer met verschillende champagne- en citroencombinaties om je perfecte smaakbalans te vinden. Dus, schenk een glas champagne in, maak je Citroen Spoom en laat je verwennen door de harmonie van smaken. Proost!

 

Onze top 3 champagnes voor de Citroen Spoom: 

Gauthier-Christophe Brut Reserve:

 

Moët&Chandon Brut Imperial:

 

Veuve Clicquot Brut:

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.