Recept: Een bellini cocktail maken

  • Geplaatst op
  • 0
Recept: Een bellini cocktail maken

De Bellini cocktail is een klassieker die bekend staat om zijn zoete, fruitige smaak en bruisende elegantie. Wanneer je deze cocktail met champagne maakt, voeg je een extra vleugje luxe en verfijning toe aan een al heerlijke drankje. Hier is hoe je een heerlijke Bellini cocktail met champagne zelf kunt maken.

Ingrediënten Champagne Bellini Cocktail

  • 120 ml champagne
  • 60 ml perzikpuree (vers of uit blik)
  • 1 theelepel suiker (optioneel)
  • Verse perzikpartjes of frambozen voor de garnering (optioneel)
  • IJsblokjes

Hoe maak je een Bellini Cocktail met Champagne?

  1. Verzamel de Ingrediënten: Zorg ervoor dat je alle benodigde ingrediënten bij de hand hebt voordat je begint met het maken van je Bellini cocktail met champagne.

  2. Koel het Glas: Plaats het glas dat je gaat gebruiken in de vriezer of koelkast om het goed te koelen. Een gekoeld glas houdt je cocktail langer fris.

  3. Vul het Glas met IJsblokjes: Haal het gekoelde glas uit de vriezer of koelkast en vul het met ijsblokjes. Dit zal helpen om je cocktail lekker koud te houden.

  4. Voeg de Perzikpuree Toe: Giet 60 ml perzikpuree in het glas bovenop de ijsblokjes. Als je de Bellini iets zoeter wilt, kun je een theelepel suiker toevoegen op dit moment.

  5. Giet de Champagne In: Giet 120 ml champagne langzaam in het glas om de perzikpuree aan te vullen. De champagne zal bruisen en de cocktail een extra vleugje luxe geven.

  6. Roer Voorzichtig: Roer de cocktail voorzichtig met een lange lepel om de perzikpuree en champagne te mengen zonder de bruisende bubbels te verliezen.

  7. Garneer met Verse Perzik of Frambozen: Voeg, indien gewenst, een schijfje verse perzik of een paar frambozen toe aan de cocktail als garnering. Dit voegt niet alleen een visueel element toe, maar geeft ook een extra smaakdimensie aan de cocktail.

  8. Geniet Ervan! Je Bellini cocktail met champagne is nu klaar om van te genieten. Neem een slok en laat de combinatie van zoete perzik en sprankelende champagne je smaakpapillen verrassen.

Nu je weet hoe je een Bellini cocktail met champagne kunt maken, kun je genieten van deze luxueuze en verfrissende drank op speciale gelegenheden of wanneer je jezelf wilt verwennen met een vleugje elegantie.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.