Recept: De Sparkling Cosmopolitan

  • Geplaatst op
  • 0
Recept: De Sparkling Cosmopolitan

Champagne is altijd een goede keuze als het aankomt op het vieren van speciale momenten, maar wist je dat je deze sprankelende drank ook kunt gebruiken om verbluffende cocktails te maken? Als je op zoek bent naar een elegant en feestelijk drankje om indruk te maken op je gasten, dan is de Sparkling Cosmopolitan absoluut een must-try. Deze cocktail combineert de klassieke smaak van een Cosmopolitan met de verfijning van champagne, wat resulteert in een drankje dat perfect is voor elke gelegenheid.

Ingrediënten:

  • 60 ml Champagne
  • 30 ml Vodka
  • 15 ml Triple sec
  • 15 ml Cranberrysap
  • 10 ml Vers limoensap
  • 1 Suikerklontje (optioneel, voor zoetheid)
  • IJsblokjes
  • Gedroogde Sinaasappel of een verse cranberry voor de garnering

 

 

Bereidingswijze:

  1. Begin met het vullen van een cocktailshaker met Vodka, triple sec, cranberrysap en limoensap. Als je van een zoetere cocktail houdt, kun je ook een suikerklontje toevoegen.
  2. Voeg een handvol ijsblokjes toe aan de shaker. Sluit de shaker goed af en schud krachtig gedurende ongeveer 15-20 seconden. Dit zorgt ervoor dat de ingrediënten goed gemengd worden en de cocktail lekker koud wordt.
  3. Zeef de inhoud van de shaker in een gekoeld martiniglas. Als je geen zeef hebt, kun je een fijne zeef of een klein keukenzeefje gebruiken om ijsblokjes en pulp tegen te houden.
  4. Top de cocktail af met 60 ml champagne. Gebruik bij voorkeur een goede champagne van Club Champagne voor de beste smaak.
  5. Voor een extra vleugje elegantie, voeg je een sinaasappelschil of een verse cranberry toe als garnering. Dit geeft de cocktail een prachtige uitstraling en voegt wat extra aroma toe.
  6. Serveer je Sparkling Cosmopolitan direct en geniet van de heerlijke combinatie van champagne en de verfrissende smaken van de cosmopolitan.

 

De Sparkling Cosmopolitan is een geweldige manier om je gasten te verrassen en te verwennen met een drankje dat zowel klassiek als modern is. Met de sprankeling van champagne en de fruitige tonen van cranberry en limoen, is deze cocktail een feest voor de zintuigen. Dus, waar wacht je nog op? Haal die fles champagne van Club Champagne tevoorschijn en maak indruk op je vrienden en familie met deze heerlijke Sparkling Cosmopolitan. Proost!

 

Onze top 3 Champagnes voor De Sparkling Cosmopolitan, uitgekozen door onze experts: 


1. Gauthier-Christophe Brut Reserve

2. Piper-Heidsieck Brut

3. Veuve Clicquot Brut

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »