Recept: De Champagne Mojito Cocktail

  • Geplaatst op
  • 0
Recept: De Champagne Mojito Cocktail

Champagne is niet alleen voor speciale gelegenheden. Deze sprankelende, feestelijke drank kan ook de ster zijn van je volgende cocktailavond thuis. Als je op zoek bent naar een verfrissende en elegante cocktail om te delen met vrienden of gewoon om jezelf te verwennen, dan is de Champagne Mojito de perfecte keuze. Deze heerlijke mix van klassieke mojito-ingrediënten met een sprankelende twist zal je smaakpapillen zeker verrassen. Dus laten we aan de slag gaan en ontdekken hoe je deze verrukkelijke cocktail kunt maken.

Ingrediënten:

  • 4-6 verse muntblaadjes
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1/2 limoen, in partjes
  • 60 ml witte rum
  • IJsblokjes
  • 120 ml brut champagne
  • Verse muntblaadjes en limoenpartjes voor garnering

 

Bereidingswijze:

Muddle de munt, suiker en limoen:
Plaats de muntblaadjes en suiker in een cocktailglas. Gebruik een muddler of de achterkant van een lepel om de muntblaadjes voorzichtig te pletten en de suiker te laten oplossen. Voeg de limoenpartjes toe en blijf zachtjes muddlen om het limoensap vrij te maken.

Voeg de rum toe:
Giet de witte rum over de munt, suiker en limoenmengeling in het glas.

Voeg ijs toe:
Vul het glas met ijsblokjes tot ongeveer driekwart vol is.

Top met champagne:
Giet langzaam de champagne over de ijsblokjes en roer voorzichtig om de ingrediënten te mengen.

Garneer en serveer:
Garneer je Champagne Mojito met een takje verse munt en een partje limoen. Voel je vrij om een rietje te gebruiken voor het gemak, maar een klassieke roerstaaf werkt ook prima.

Geniet ervan!
Neem een slok van je verfrissende Champagne Mojito en geniet van de harmonieuze smaakcombinatie van munt, limoen, rum en natuurlijk de sprankelende champagne.

 

 

De Champagne Mojito is een geweldige keuze voor diegenen die houden van de klassieke mojito, maar op zoek zijn naar een glamoureuze upgrade. De toevoeging van champagne geeft deze cocktail een unieke elegantie en een vleugje luxe die perfect is voor feestelijke gelegenheden of gewoon om jezelf te verwennen na een lange dag. Probeer dit recept uit en laat je gasten versteld staan van je bartending vaardigheden en je goede smaak.

 

Bij Club-Champagne.nl vind je een uitgebreide selectie van champagnes die perfect zijn voor het maken van deze heerlijke cocktail. Of je nu op zoek bent naar een brut, een blanc de blancs of een rosé champagne, je zult zeker de perfecte fles vinden om je Champagne Mojito naar een hoger niveau te tillen. Dus ga aan de slag, maak deze verrukkelijke cocktail en laat je smaakpapillen sprankelen! Cheers!

 

Onze top 3 Champagne voor de Champagne Mojito uitgekozen door onze experts: 

1. Gauthier-Christophe Brut Reserve

2. Moët & Chandon Brut Impérial

3. Veuve Clicquot Brut

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »