Oesters en champagne

  • Geplaatst op
  • 0
Oesters en champagne

Begin september werd het oesterseizoen weer geopend. Dat betekent voor champagne liefhebbers dat zij weer kunnen genieten van de combinatie oesters en champagne. Terecht een zeer bekende combinatie, die door vele mensen zeer gewaardeerd wordt.

Combineer oesters met parels

Oesters kun je het beste combineren met de parels van de champagne, oftewel met de beste champagnes. Wanneer je gaat experimenteren zul je zien dat de combinatie van een goede champagne met oesters vrijwel altijd goed bevalt. Een erg lekkere combinatie is die van oesters met Blanc de Blancs champagne. Probeer eens de heerlijke combinatie van oesters en de Blanc de Blancs van Ruinart. Maar ook andere champagnes gaan geweldig samen met oesters zoals bijvoorbeeld de R.D. Extra Brut 2002. Uiteraard kun je ook combineren met de meer bekende brut-champagnes.

 

Oesters opensteken

Wil je thuis genieten van deze heerlijke combinatie en zelf de oesters opensteken? Dan vereist dit enige handigheid. Wanneer je voor het eerst oesters open steekt is dit best een lastige klus. Daarom helpen we je een handje. Oesters steek je als volgt open:

 

  1. Houd de oester in één hand vast in een doek, bij voorkeur een stevige doek zoals een theedoek. Dit ter bescherming van je hand. Zorg dat je de platte kant van de oesterschelp boven houdt.
  2. Maak gebruik van een oestermes. Heb je geen beschikking over een oestermes? Gebruik dan een stevig puntmes. Steek het mes in het scharnier tussen de twee schelphelften van de oester. Wrik een beetje met het mes en duw het voorzichtig naar binnen. Maak nu met een draaibeweging in één keer de schelp open.
  3. Snijd nu beide schelphelften voorzichtig van elkaar los. Houd de oester recht zodat het vocht er niet uit loopt.
  4. Snijd tot slot de platte schelp helemaal los van de onderste schelp. De oester blijft nu in de bolle schelp liggen. Verwijder eventueel achtergebleven gruis.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »