Louis Roederer: Drie weetjes over het champagnehuis

  • Geplaatst op
  • 0
Louis Roederer: Drie weetjes over het champagnehuis

Veel mensen zijn bekend met het champagnehuis Louis Roederer. Het bedrijf dat onder andere Louis Roederer Brut Premier en Louis Roederer Cristal op de markt brengt verkoopt aan meer dan 100 landen. We hebben een aantal leuke wetenswaardigheden over Louis Roederer op een rij gezet.

Rijke historie

Het champagnehuis Louis Roederer is één van de oudste champagnehuizen ter wereld. Maar het huis heeft niet altijd onder dezelfde naam bestaan. Het champagnehuis werd in 1776 opgericht onder de naam Dubois Père & Fils. In 1833 erfde Louis Roederer het champagnehuis van zijn Duitse oom, hij wijzigde de bedrijfsnaam naar zijn eigen naam. Vandaag de dag is Louis Roederer één van de laatste onafhankelijke champagnehuizen gerund door een familie. Jaarlijks worden meer dan 3,5 miljoen flessen champagne geproduceerd en gedistribueerd naar meer dan 100 landen.

 

Eerste Wereldoorlog

Meer dan de helft van het landgoed van het champagnehuis Louis Roederer werd vernietigd tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hierdoor moest de wijngaard noodgedwongen geherstructureerd worden. Het huis besloot om druiven in te kopen zodat er toch een champagne op de markt gebracht kon worden. Dit resulteerde in een champagne geproduceerd uit verschillende vintages. De champagne die hieruit voortkwam is inmiddels welbekend en goed gewaardeerd: Louis Roederer Brut Premier.

 

Cristal voor de Russische Tsaar

De Russische Tsaar Alexandre II was groot fan van de champagne van Louis Roederer en maakte het champagnehuis hofleveranciers van het Russische rijk. Hij wenste wenste zijn eigen fles. Hij vond het zonde dat de prachtige kleur van de champagne niet te zien was door het ontwerp van de fles. Hij deed daarom het verzoek om een fles van kristalglas, zo onstond de allereerste Louis Roederer Cristal.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »