Is champagne goed voor je hersenen?

  • Geplaatst op
  • 0
Is champagne goed voor je hersenen?

Dat champagne een zeer interessante wijn is die je hersencellen prikkelt en daarnaast voor een aangename stemming zorgt hoef je ons niet te vertellen. Maar nu hebben ook wetenschappers geconcludeerd dat champagne drinken een positieve werking op het menselijk brein heeft.

Onderzoek van de Universiteit van Reading heeft onlangs uitgewezen dat het drinken van champagne een factor kan zijn die helpt bij het voorkomen van Alzheimer en dementie. Voor de productie van champagne wordt gebruik gemaakt van Pinot noir en Pinot meunier druiven. In deze druiven zitten stoffen die het risico op het krijgen van de hersenaandoeningen kunnen verlagen. Daarnaast bevat champagne ook fenol zuur, deze stof kan het ruimtelijk inzicht verbeteren en helpt ook bij het voorkomen van geheugenverlies.

 

Voor het onderzoek werd geëxperimenteerd met ratten. Hoewel professor Jeremy Spencer aan The Mail on Sunday vertelt dat de resultaten ingrijpend zijn is het wel verstandig dat men zich heeft voorgenomen om het effect van champagne op de hersenen verder te onderzoeken. Een onderzoek met ca. 50 proefpersonen ouder dan 65 jaar wordt binnenkort gestart. Het plan is dat deelnemers gedurende drie jaar iedere week drie glazen champagne drinken.

 

Ondanks dat het onderzoek nog uitgebreid moet worden is professor Spencer nu al erg enthousiast: “Dit onderzoek is opwindend want het laat voor het eerst zien dat een middelmatige consumptie van champagne de potentie heeft om cognitieve functies zoals het geheugen te beïnvloeden.”

 

De woorden van de enthousiaste wetenschappers worden genuanceerd door een woordvoerder van de Alzheimer’s Society. Hij geeft aan dat de resultaten interessant zijn maar dat veel meer onderzoek nodig is om deze studie door te ontwikkelen en mogelijk af te ronden.

 

De kans is aannemelijk dat champagne niet zo snel dé oplossing zal zijn voor de genoemde hersenaandoeningen. Toch is het leuk om te horen over de positieve effecten die champagne kan hebben. Weer een reden extra om te genieten van champagne.

 

Champagne kopen

Inmiddels zin gekregen in een heerlijke fles champagne? Bij ons kun je terecht om je favoriete champagne te kopen. Kies uit kwaliteitschampagnes, van Pommery tot Moët & Chandon. Van Piper-Heidsick tot Dom Perignon. Bij Club Champagne kun je terecht.  Zit je champagne niet in ons assortiment? Neem dan even contact voor de mogelijkheden. Vaak kunnen wij je wel van dienst zijn.

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »