De French 75: Een Klassieke Champagne Cocktail

  • Geplaatst op
  • Door Juul
  • 0
De French 75: Een Klassieke Champagne Cocktail

Leer alles over de French 75, een klassieke cocktail die gin, champagne, citroensap en suikersiroop combineert voor een verfrissende en elegante smaakervaring. Ontdek de geschiedenis van deze geliefde drank en leer hoe je hem zelf kunt maken voor je volgende feestelijke gelegenheid.

De wereld van cocktails zit vol met iconische drankjes, maar weinigen zijn zo elegant en verfijnd als de French 75. Deze sprankelende cocktail, die zijn oorsprong vindt in de vroege 20e eeuw, combineert gin, champagne, citroensap en suikersiroop tot een heerlijke mix die perfect is voor feestelijke gelegenheden. Laten we eens duiken in de geschiedenis van deze geliefde cocktail en ontdekken hoe je hem zelf kunt maken.

 

De Geschiedenis

De French 75 werd voor het eerst gecreëerd tijdens de Eerste Wereldoorlog en is vernoemd naar het Franse veldgeschut, dat bekend stond om zijn krachtige impact. Het recept verscheen voor het eerst in 1927 in het boek "Here's How" van Tom Bullock, een gerenommeerde Amerikaanse barman. Sindsdien is de cocktail een klassieker geworden en staat hij bekend om zijn verfrissende smaak en elegante presentatie.

 

Het Recept

Het maken van een French 75 is eenvoudig en vereist slechts een paar ingrediënten:

  • 45 ml gin
  • 15 ml vers citroensap
  • 10 ml suikersiroop
  • 60 ml champagne
  • Citroenschil, ter garnering
  1. Vul een shaker met ijs.
  2. Voeg de gin, vers citroensap en suikersiroop toe.
  3. Schud krachtig tot het mengsel goed gekoeld is.
  4. Zeef het mengsel in een champagneglas.
  5. Vul het glas aan met champagne.
  6. Garneer met een citroenschil voor een decoratieve touch.

 

Het Genieten

De French 75 is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen. De combinatie van gin, citroen en champagne zorgt voor een verfrissende en feestelijke ervaring. Of je nu een speciale gelegenheid viert of gewoon zin hebt in iets sprankelends, deze klassieke cocktail zal zeker indruk maken op je gasten.

Probeer de French 75 zelf te maken en geniet van de tijdloze elegantie van deze heerlijke cocktail. Santé!

TIP: Neem een kijkje bij Club Gin voor de lekkerste gins voor deze cocktail!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »