De beste manieren om champagne te serveren

  • Geplaatst op
  • 0
De beste manieren om champagne te serveren

Je hebt een project afgerond, je viert een verjaardag of je viert dat je meer omzet hebt gedraaid dan vorig jaar. Dit zijn goede momenten om een fles champagne te ontkurken, zonder dat er teveel champagne verloren gaat.De vraag is dan hoe je de champagne het beste kan serveren. Wij geven jou graag vijf tips, zodat jij straks op een perfecte manier champagne kunt serveren.

Tip 1: Zorg dat de champagne op de juiste temperatuur is.

De beste temperatuur voor een drinkbare champagne is 10 graden Celsius, maar ligt de temperatuur tussen de 8 en 12 graden Celsius dan is dit prima. Wanneer de champagne te koud wordt geserveerd dan zorgt dit voor smaakvermindering. Dat wil je uiteraard voorkomen.

 

Je kan de bubbels het beste koelen in een koelkast of speciale champagneschaal. Hierin kan je meerdere flessen op de juiste temperatuur houden, als je deze vult met koud water en ijs. Gebruik deze champagneschaal wanneer je de champagne gaat serveren binnen 30 tot 60 minuten.

 

Tip 2: Bewaar de champagne niet te lang

Wanneer de champagne te lang wordt bewaard dan gaat dit ten koste van de smaak. Bewaar je de champagne in de koelkast dan consumeer je deze het liefst binnen drie of vier dagen. De champagne is nu nog goed vers en de smaak optimaal. 

 

Tip 3: Gebruik de juiste glazen

Het gebruik van het juiste glas zorgt voor een smaakoptimalisatie. Drink je de champagne uit een flûtes dan behoud je de aroma’s het beste. Een flûtes heeft een hoge kelk wat zorgt voor een feestelijk gezicht en dus perfect past bij de gelegenheid. Schenk een flûtes in twee keer in. De eerste keer tot ongeveer ¼ van het glas, zodat het schuim de tijd heeft om te zakken. Schenk daarna de flûtes in tot net boven de helft van het glas.  

 

Tip 4: Houd de fles champagne schuin bij het inschenken

Bij het serveren van de champagne zijn er enkele richtlijnen die je kunt toepassen. Zo wordt geadviseerd de fles onderaan vast te houden, met je rechter duim op de bodem. Zorg er hierbij ook voor dat de fles schuin wordt gehouden bij het inschenken. Door de fles schuin te houden komen er geen overmatige bubbels in de flûtes terecht.

 

Tip 5: Sluit de fles champagne goed af

Mocht er aan het einde van de avond nog champagne over zijn, sluit de fles dan goed af met een speciale champagnestop. Met deze stop op de champagnefles kun je de bubbels met een gerust hart tot vier dagen langer in de koelkast bewaren.

 

Na het lezen van dit artikel kun jij op de eerstvolgende gelegenheid op de perfecte manier champagne serveren.  Veel plezier bij het toepassen van onze tips. Voor nog meer informatie over champagne verwijzen wij jou graag naar onze overige artikelen.

 

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan natuurlijk ook.

 

Proost!

 

Bekijk al onze champagne flessen!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »