De 100 Beste Champagnes van 2018 zijn bekend

  • Geplaatst op
  • 0
 De 100 Beste Champagnes van 2018 zijn bekend

Fine Champagne magazine , dé internationale publicatie die zich volledig wijd aan champagne en tastingbook.com. Fine Champagne Magazine is het grootste medium op het gebied van wijn en champagne ter wereld. Elk jaar publiceren ze de nieuwe champagne top 100.

Op 12 oktober heeft Fine Champagne Magazine weer een top 100 gemaakt van de beste champagnes van 2018. Er zijn honderden champagnes blind geproefd door de beste champagnekenners ter wereld. Vorig jaar won Dom Pérignon de prijs van beste champagne. We hebben de top drie beste champagnes voor je uitgelicht.

 

FINE magazines is een tijdschrift met als doel jaarlijks een ranglijst op te stellen van de allerbeste champagnes. Ze bekijken het aanbod op de internationale markt en proeven deze champagnes. Ze selecteren op deze manier de beste champagnes die op dit moment verkrijgbaar zijn. De belangrijkste punten waar op wordt beoordeeld zijn de kwaliteit en de toegankelijkheid van de champagne.

 

De top 10 Champagne van 2018

  1. Dom Pérignon Rosé 2006
  2. Piper-Heidsieck rare 2002
  3. Dom Ruinart Rosé 2004
  4. Dom Pérignon 2008
  5. Louis Roederer Cristal 2009
  6. Deuts Cuvée William Deutz 2006
  7. Pol Roger Rosé 2008
  8. Krug Grande Cuvée NV 162e editie
  9. Charles Heidsieck vintage Rosé 2006
  10. Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 2004

 

Dom Pérignong Rosé 2006 – Beste Champagne van 2018

Dom Pérignon  is vanaf 12 oktober een zelfstandig icoon in de champagnewereld. De eerste vintage van Dom Pérignon Rosé uit 1959 werd gelanceerd in 1971. Deze champagne heeft een uitgesproken karakter gekenmerkt door aroma’s en structuur. Hoe dit komt? Doordat keldermeester Richard Geoffrey steeds meer durft uit te proberen, hij durft steeds avontuurlijker te zijn. De Dom Pérignon Rosé is een beweging van creatie in een droog en warm jaar. De champagne is erg geconcentreerd en bevat veel sappig fruit. De champagne toont een exclusieve samengestelde smaak van buskruit, zoethout en heerlijke oosterse specerijen als aanvulling op de stevige Pinot-vrucht.

 

Piper Hiedsiek rare 2002 - nummer 2 beste Champagne

Deze kwalitatieve Piper Heidsieck champagne bestaat voor 70% uit chardonnay uit la Montagne de Reims en voor 30% uit pinot noir. Deze streek staat bekend om zijn rijke en complexe champagnes. De champagne is een verzameling van zeventien wijngaarden met opmerkelijke oogsten die maar liefst zeven jaar zijn gerijpt in de kelder van het champagnehuis.

 

Dom Ruinart Rosé 2004 – nummer 3 beste Champagne

Elke champagne van Dom Ruinart is bijzonder en heeft tien jaar gerijpt in de kalkstenen crayéres in Reims. Door de lange rijping krijgt de champagne meer smaak en een fijnere textuur. De kleur van deze champagne is diep koraalrood en er zijn accenten zichtbaar van koperkleur. Ook bevat de champagne zachte bubbels die lang aanhouden. Je ruikt de geur van exotisch fruit en citrusvruchten gemengd met de bloemengeuren van rozen en viooltjes. Een bijzonder intense volle champagne met een palet van fruitige, kruidige en bloemachtige accenten.

 

Wat vind jij van deze champagnes? Laat het ons weten in de reacties! Vergeet ons niet te volgen op Facebook & Instagram

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »