Wat is de beste champagne voor bij je ontbijt?

Wat is de beste champagne voor bij je ontbijt?

Een champagne ontbijt wordt door veel mensen bij speciale gebeurtenissen genoten. Maar ook om tijdens het ontbijt gewoon de tijd te nemen om lekker te genieten. Want genieten dat is het, een heerlijke champagne gecombineerd met een lekker ontbijt. Maar wat is nu de beste champagne die je kunt drinken bij een champagne ontbijt? Wij geven je een aantal tips zodat je weet welke champagne je kunt kopen.

Ben je van plan een champagne ontbijt voor te bereiden voor je lover of gewoon voor je vrienden of gezin? Champagne kun je bij een zeer divers aantal spijzen drinken. Vandaar ook dat champagne zich goed leent om bij het ontbijt te serveren.

 

Welke champagne kies je bij je ontbijt?

Wanneer je een champagne gaat kopen voor je champagne ontbijt houdt er dan rekening mee dat het soort champagne dat je uitzoekt van invloed is op de ingrediënten van je ontbijt.

 

De drogere champagnes gaan samen met zeer veel spijzen. Brut champagne is droog, voor de liefhebber van droog is er ook nog extra brut. Croissants, bagels, bacon, garnaal en kaviaar zijn slechts een aantal voorbeelden van spijzen die goed te combineren zijn met brut champagne. Hou wel rekening met het fruit. De vruchten met wat meer zuren zoals bijvoorbeeld citrusfruit kun je beter laten staan als je voor een droge champagne gaat.

 

Vleeswaren kunnen wel weer gecombineerd worden met de drogere champagnes. Dat geldt ook voor zoetbeleg. Zoet beleg gaat eigenlijk met alle champagnes goed samen. Maar is je ontbijt relatief zoet dan kun je het best kiezen voor een zoete champagne. De demi-sec is een zoete champagne, ook vaak gedronken bij desserts.

 

Rose champagne ontbijt

Rosé champagne is een goede optie om te kopen wanneer je wilt genieten van een champagne ontbijt. Croissants, bagels, bacon, garnaal en kreeft, slechts een aantal van de vele smaken die goed gecombineerd kunnen worden met rosé champagne. Je kunt bij rosé champagne een keuze maken tussen brut of demi-sec en daar je ontbijt op aanpassen.

 

Tip: Een romantisch ontbijt? Kies voor de Moët & Chandon Rosé (Brut)

 

Brut champagne ontbijt

Wanneer je liever geen rosé champagne drinkt dan kun je ook kiezen voor een brut champagne. Brut champagne is een wat traditionelere champagne die ook vaak bij brunches geschonken wordt. Brut champagnes gaan goed samen met bovengenoemde en vele andere spijzen. Pas zoals gezegd wel op met fruit met veel zuren. Wat interessant kan zijn is kiezen voor een kaasplankje dat goed samen gaat met je champagne.

 

Tip: Een klassiek champagne ontbijt met een brut champagne? Probeer de Taittinger Brut Réserve, een zeer gewaardeerde champagne.


 

 

Demi-sec champagne ontbijt

Heb je een wat zoeter ontbijt in gedachten? Bijvoorbeeld met crêpes, pannenkoeken, wafels, zoet fruit en andere zoete lekkernijen, dan is een demi-sec champagne een goede keuze. Deze zoete champagne doet het altijd goed als je ontbijt zoet getint is.

 

Een zoet champagne ontbijt? De stijlvolle Moët & Chandon Nectar Imperial is niet voor niets zeer populair. Dit is een demi-sec champagne. 


 

Reacties

  1. Jennifer Jennifer

    Ik heb mijn vriend pas verrast met een champagne ontbijt en daarbij een heerlijke champagne gedronken: Moët en Chandon Rosé
    Echt een aanrader!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »