Waarom Ace of Spades champagne zo populair is, wij leggen het uit

  • Geplaatst op
  • 0
Waarom Ace of Spades champagne zo populair is, wij leggen het uit

Armand de Brignac is een wereldberoemde champagne. Champagnehuis Armand de Brignac brengt de Ace of Spades in beperkte oplage uit. De champagne behoort dan ook tot de categorie prestigieuze champagnes. Maar wat maakt de Ace of Spades champagne dan zo bijzonder en populair? Je leest erover in dit artikel!

Wat is Ace of Spades champagne?

Ace of Spades is een benaming voor de champagne van Armand de Brignac Ace of Spades. Ace of Spades is de Engelse vertaling voor ‘Schoppen Aas’, wat dan ook het logo is van de fles én het merk. De oorsprong van de naam Armand de Brignac kent haar roots uit de jaren 1950. De moeder van Jean-Jacques, Jean-Jacques is op dit moment de eigenaar is van het champagnehuis samen met zijn zoon, las een roman waarin het personage ‘M. De Brignac’ voorkwam. Dit vond zij een dermate edele naam, dat de naam geregistreerd werd om de naam te gebruiken voor een nieuwe wijn. Het champagnehuis begon in het begin van de 21e eeuw met het produceren van een nieuwe tête de cuvée. Ter ere van zijn moeder besloot Jean-Jacques deze naam te gebruiken voor de champagne. De familie bezit al sinds het jaar 1763 wijngaarden. Echter begon het produceren van champagnes pas in 1918. Armand de Brignac is onderdeel van het champagnehuis Cattier.

 

Wat maakt Ace of Spades champagne zo bijzonder?

Wat maakt deze champagne dan zo bijzonder? Bij de cuvée persing wordt alleen gebruik gemaakt van alleen het eerste en meest verse deel. Met de cuvée wordt bedoeld: de most (het vers geperste maar nog niet vergiste sap van onder andere druiven) die bij de eerste persing van druiven wordt gemaakt. Het gaat hier om de 2050 liter most dat uit 4000 kilo druiven wordt geperst.

Wat deze champagne ook bijzonder maakt zijn de eigenschappen van de Armand de Brignac. Deze worden namelijk gevormd door het mengen van drie oogstjaren. In het assembleren van de champagnes worden de unieke eigenschappen van verschillende oogsten samengevoegd, waarbij de oorsprong van de assemblages intact blijven. De flesrijping vindt plaats op dertig meter diepte, in een sectie van de kelders van Cattier, waar het tenminste 36 maanden rijpt. Op deze plek zijn de klimatologische omstandigheden ideaal.

Vanwege de strenge kwaliteitseisen die Armand de Brignac stelt zijn de aantallen altijd gelimiteerd.

 

Waarom is Ace of Spades champagne zo populair?

Wat maakt de Ace of Spades champagne dan zo populair? Elke fles krijgt een metalen laagje. De flessen worden van een tinnen etiket voorzien en vervolgens met de hand gepolijst. Per werknemer van het champagnehuis kunnen slechts 20 flessen per uur worden voltooid. Iedere fles is dan ook uniek. Veel van de flessen worden voorzien van een giftbox om de luxe uitstraling van deze champagne te waarborgen

Naast de zeer exclusieve looks van de Ace of Spades champagnes is er nog een reden waarom de champagne zo populair is. In 2010 heeft deze champagne namelijk de prijs gewonnen voor beste ter wereld. Deze prijs wordt uitgereikt door het Fine Champagne Magazine, dat een blindproeverij ondergaat van duizend prestige champagnes. Andere grote namen zoals Krug, Dom Perignon en Cristal werden hiermee verslagen.

De grootste fles van de Armand de Brignac Brut Gold heeft een inhoud van maar liefst 30 liter. Deze fles kan alleen op aanvraag besteld worden, weegt 45 kilo en heeft de inhoud van 40 normale champagneflessen. Mocht je dus voldoende budget hebben en veel gasten, dan is deze fles ideaal! Interesse in deze fles? Neem dan contact met ons op.

 

Samenvattend

Naar aanleiding van het artikel zijn een aantal punten samen te vatten:

• Armand de Brignac kent haar naam door een eer aan de moeder van de huidige eigenaar.

• Alleen het eerste en meest verse deel van de cuvée wordt gebruikt.

• In 2010 heeft de champagne de prijs van beste ter wereld in ontvangst genomen.

• De grootste fles Armand de Brignac is maar liefst 30 liter!

 

Na het lezen van dit artikel weet je meer over de Armand de Brignac – ‘Ace of Spades’. Bestel deze fles vandaag nog bij Club Champagne! Drink verantwoord en NIX18.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »