Op zoek naar champagneglazen? Dit is onze top 5

  • Geplaatst op
  • 0
Op zoek naar champagneglazen? Dit is onze top 5

Champagneglazen zijn er in allerlei verschillende uitvoeringen, van plastic tot glas en kristal. De vormen variëren tussen een flûte en een coupe. Hierover zijn verschillende theorieën, de vorm kan namelijk de smaak en de belletjes in het glas aantasten. Welk champagneglas het meest geschikt is en welke glazen behoren tot onze top 5 lees je in dit artikel.

Champagneglazen zijn er in allerlei verschillende uitvoeringen, van plastic tot glas en kristal. De vormen variëren tussen een flûte en een coupe. Hierover zijn verschillende theorieën, de vorm kan namelijk de smaak en de belletjes in het glas aantasten. Welk champagneglas het meest geschikt is en welke glazen behoren tot onze top 5 lees je in onderstaand artikel.

 

Bollinger champagneglas

Het champagneglas van Bollinger is zeer luxe en stijlvol. De glazen zijn van het champagnehuis Bollinger en zorgen ervoor dat de smaken van hun champagnes volledig tot hun recht komen. Door de vorm van het glas, lang en smal, blijven de belletjes lang hangen en zorgen zij voor mooie snoeren.

 

 

Moët & Chandon Ice Glas

De ice glazen van Moët en Chandon zijn zeer bekend en vooral erg in trek rond de zomer. De ice champagnes hebben een ander glas nodig, een wijnglas. Een wijnglas voldoet hier omdat de ice champagnes met ijsblokjes gedronken worden, hiervoor is een smalle flûte niet geschikt.

 

 

 

Veuve Clicquot Prestige champagneglas

Dit prachtige glas is afkomstig van het champagnehuis Veuve Clicquot Prestige en is zeer elegant. Op de voet van het glas vind je het logo van het champagnehuis. De glazen zijn kwetsbaar maar zorgen voor de ultieme champagne ervaring met de prestige champagnes van het huis.

 

 

Moët & Chandon Flûtes

Deze mooie glazen bevatten het Moët & Chandon logo in de "Impérial" stijl. Zo kan de champagne gedronken worden zoals het hoort, op een elegante manier. De glazen zijn hoog en small, houden fijn beet en zijn van uitstekende kwaliteit.

 

 

 

Riedel O’ champagneglas

Deze, misschien wat aparte, champagneglazen zijn gemaakt van kristalglas en handgeblazen. De vorm is niet zoals men gewend is van een champagneglas, dit maakt hem juist uniek. De smaak en geur beleving komen optimaal tot zijn recht en het glas is geschikt voor diverse soorten champagnes.

 

 

Flûte of coupe?

In de loop der jaren is het meest bekende champagneglas, de flûte, als echte ster naar voren gekomen. Waar vroeger de coupe zeer populair was is dit nu de flûte geworden. Waarom dit zo is? Men heeft ontdekt dat de coupe door zijn brede en platte vorm zorgt voor een snelle verdwijning van de mooie bubbels. Bij een flûte blijven de belletjes langer hangen. Een glas moet het liefst zo dun mogelijk zijn om binnen enkele seconden de temperatuur van de champagne aan te kunnen nemen. Echter heeft champagne in een breder glas meer ruimte om goed tot zijn recht te komen en voor een perfect smaakaroma te zorgen. De kwestie blijft toch lastig…..

 

 

Flûte

 

Coupe

Drink champagne hoe jij hem het lekkerste vind en geniet! Er zijn nog veel meer glazen te ontdekken voor de lekkerste champagnes. Neem daarvoor een kijkje in ons volledige assortiment!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »