Keizerlijke champagne kopen

  • Geplaatst op
  • 0
Keizerlijke champagne kopen

Keizer Napoleon Bonaparte was een wijnliefhebber met een grote interesse voor de mousserende wijnen, oftewel champagne. Zijn favoriete champagnemerk is nog steeds te koop: Moët & Chandon.

Een bekende uitspraak van de kleine keizer was: "Je ne peux vivre sans champagne, en cas de victoire, je le mérite ; en cas de défaite, j'en ai besoin." Dit betekent zoiets als: “Als ik overwin verdien ik champagne, als ik verlies heb ik het nodig.” Voor fans van de kleine keizer geldt dat ze vandaag de dag nog steeds dezelfde champagne kunnen kopen als Napoleon kocht.

 

Historici zijn het er over eens dat Napoleon drie favoriete wijnen had. Moët & Chandon Champagne, Vin de Constance uit Zuid-Afrika en wijnen van Chambertin afkomstig uit de Franse regio Bordeaux. Blij Club Champagne zijn we natuurlijk vooral geïnteresseerd in zijn voorliefde voor Moët & Chandon.

 

De eerste bekende levering van Moët & Chandon champagne aan Napoleon dateert uit 1801. In de daarop volgende jaren bracht hij nog vele bezoeken aan het champagnehuis uit Épernay. Bij de ingang van de kelders van Moët & Chandon is nog steeds te lezen dat de Franse keizer op 26 juli , 1807 een bezoek bracht aan de kelders en tijdens zijn bezoek begeleid werd door Mr. Jean Remy Moët.

 

Zijn uitspraak dat je na verlies champagne nodig hebt maakt hij volledig waar. Tijdens zijn gevangenschap op St. Helena kreeg Napoleon voor hem en zijn staf meer dan voldoende wijn uit diverse landen. Napoleon zelf ontving daarnaast iedere dag een fles champagne.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »