Champagne bewaren; tips van de bekendste champagnehuizen

 • Geplaatst op
 • 0
Champagne bewaren; tips van de bekendste champagnehuizen

Een champagne is een exclusieve wijnsoort die met liefde moet worden gedronken. Maar allereerst moet deze goed bewaard worden. Om jou hier mee op weg te helpen geven wij jou verschillende tips om jouw champagne te bewaren. Wij hebben een kijkje genomen bij twee van de grootste champagnehuizen in de wereld om te zien hoe zij dit doen

Moët & Chandon champagne bewaren

Het Champagnehuis Moët & Chandon heeft een interessante en zeer bruikbare tip voor het bewaren van hun champagnes. Zij vertellen namelijk dat de champagnes prima in de koelkast bewaard kunnen worden. Zij geven echter wel aan dat de champagne dan binnen drie of vier dagen opgedronken moet worden. Waarom? Omdat je de smaak negatief kan beïnvloeden. Marie-Christine Osselin, wijnmaker bij Moët & Chandon heeft dit meegedeeld aan de Huffington Post. Zij vertelt dat na drie à vier dagen het aantal bubbels kan afnemen door gebrek aan vochtigheid. Zij voegt hier extra aan toe dat dit komt door het uitdrogen van de kurken. Op dat moment raakt de verzegeling tussen de fles en de kruk losser. Hierdoor oxideert de champagne sneller en veranderen de aroma’s.

 

De beste manier om de champagnes van Moët & Chandon te bewaren is een koele plek met weinig licht en een constante temperatuur. De beste opties zijn een kelder of een wijnrek. Daarnaast benoemt Osselin dat een champagne van Moët & Chandon voor serveren het best kan worden bewaard in een emmer vol met ijs. De emmer vullen met 1/3 water en de rest ijs. Laat de champagne vervolgens vijftien tot twintig minuten koelen.

 

Veuve Clicquotchampagne bewaren

Het champagnehuis Veuve clicquot benoemd net als een hoop champagnekenners soortgelijke tips als Moët & Chandon. Om het overzichtelijk te houden zetten wij een aantal van deze tips op een rijtje.

 

Champagne bewaren voor de korte termijn

 

 1. Houdt de champagne rond een temperatuur van 13°C.
 2. Houd de champagne uit de buurt van zonlicht. De zon kan zorgen voor een verandering van de interne temperatuur. Hierdoor verandert de chemische samenstelling van de champagne.
 3. Zet de flessen op een vlak, stevig oppervlak. Om de bubbelige textuur te behouden dienen de flessen zo min mogelijk trillingen te ervaren.
 4. Bewaar een geopende champagnefles niet langer dan vijf dagen.

 

Champagne bewaren voor de lange termijn

 1. Schaf een champagne opbergrek aan. Het maakt in principe niet uit wat voor rek. Als deze maar stevig genoeg is.
 2. Plaats het rek in een vochtige, geïsoleerde ruimte. Op deze wijze blijft de textuur van de champagne goed bewaard en behoud hij zijn kwaliteit.
 3. Het beste is om een champagne op zijn zijde te bewaren. Op deze wijze voorkom je dat de kurk sneller uitdroogt.
 4. De meest ideale temperatuur is 13°C. Een schommeling tussen de 10°C en 15°C is gewenst. Check eens per week of de temperatuur nog op orde is.
 5. Heeft de ruimte ramen? Bedek de ramen om het zonlicht buiten te houden. Zonlicht kan de interne temperatuur aanpassen en dus de chemische samenstelling van de champagne.

 

Nu weet jij precies hoe een bekend champagnehuis haar champagnes bewaard. Neem een kijkje op Club Champagne voor ons gehele assortiment!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »