Eric Legrand Champagne kopen

Eric Legrand Brut 75CL

Champagne direct van de boer in Frankrijk? Dat kan met Eric Legrand. Deze heerlijke fles Brut van 75CL is nu verkrijgbaar.

€32,95
Niet beschikbaar
Eric Legrand Rosé 75CL

Een heerlijke fles Rosé champagne direct van de boer? Dat kan met Eric Legrand . Nu verkrijgbaar bij Club Champagne.

€37,95
Niet beschikbaar
Eric Legrand Extra Brut Blanc de Blancs

Eric Legrand Extra Brut Blanc de Blancs een topper in zijn prijsklasse

€34,95
Niet beschikbaar
Eric Legrand Prestige Blanc de Blancs

Deze Blanc de Blancs wordt direct uit Frankrijk gehaald en is een mooie betaalbare Blanc de Blancs.

€38,95
Niet beschikbaar
Eric Legrand Blanc de Blancs Bulle de Folie 75CL

Een champagne van een kleine boer in Frankrijk? Dat kan met Eric Legrand. Deze Blanc de Blancs wordt direct uit Frankrijk gehaald.

€44,99
Niet beschikbaar
Eric Legrand 2012 vintage 75CL Blanc de Noirs

Eric Legrand is een klein champagnehuis, deze Vintage 2012 Blanc de Noirs wordt direct in Frankrijk gehaald en is nu verkrijgbaar bij Club Champagne.

€54,99
Niet beschikbaar

Eric Legrand Champagne

In het hart van de Côte des Bar champagneregio, vind je het prachtige boetiek champagnehuis Eric Legrand. In het dorp Celles sur Ource, gelegen aan de rivier de Ource maakt de dit familie Domaine sinds 1894 champagne van absolute klasse. Het dorp wordt omringt met glooiende heuvels vol wijngaarden.

De geschiedenis van Eric Legrand Champagne

De eerste wijnstokken op de hellingen van Celles sur Ource werden al enkele eeuwen geleden geplant. In 1153 ontwikkelden de monniken van de abdij van Clairvaux dit wijngebied gevestigd aan de voet van de heuvel van Celles sur Ource. Bernard de Clairvaux kwam uit de streek Bourgogne en nam de Pinot Noir duif met zich mee. 

In 1894 plantte Eric’s overgrootvader, Edmond Cheurlin zijn eerste wijnstokken op de hellingen rondom het dorp. In die tijd hadden veel inwoners kleine percelen met wijnstokken voor een ​​bijkomend inkomen. In de negentiende eeuw zag je op het Franse platteland voornamelijk boeren gewassen verbouwen om zelfvoorzienend te zijn.

Edmond werd gevolgd door zijn zoon Raymond. Met zijn visionaire kijk, nam hij in 1930 de beslissing om zijn eigen champagnegrond uit te breiden en die champagne op de markt te brengen. Het was in die periode onrustig in dit deel van champagne omdat er steeds meer wijnboeren onafhankelijk wilde worden.

Eric Legrand start in 1978 zijn eigen Champagne-landgoed, Champagne Eric Legrand. In 2012 stapt oudste zoon Édouard in bij het bedrijf. Ze delen dezelfde passie en hij brengt ook zijn eigen artistieke kunde mee in de wijnkelder. Zoon Valentin sluit zich ook aan en richt zich meer op de alle daagse aansturing waarmee zijn boer zich nog meer kan focussen op het maken van de wijn.

De Côte des Bar is de oudste geologische regio van de "Champagne viticole" met onder meer Kimmeridgische bodem van mergel, klei en kalksteen, een van de eersteklas grondsoorten voor goede wijnen. Het landgoed omvat 13 hectare verdeeld over 4 "crus", Celles sur Ource, Polisot, Landreville en Ville sur Arce.

Dit fijne Champagnehuis maakt van 70% Pinot Noir, 23% Chardonnay en 7% Pinot Blanc druiven de meest smaakvolle champagnes. De generatie lange kennis die van vader op zoon is doorgegeven uit zich in een waanzinnige passie en groot vakmanschap waarmee bijzondere champagnes worden gemaakt.

Veelal maken die kleinere Champagnehuizen daarom iets echts bijzonders. Iets waar grote merken nog wel eens jaloers op zijn. Champagne Eric Legrand is zo’n verborgen parel die de Fransen het liefst zelf (op)drinken. Wij hebben onze hand kunnen leggen op een prachtige selectie die we graag met jou delen.

Erik Legrand exclusief verkrijgbaar bij Club Champagne

Deze waanzinnige Champagnes van Eric Legrand importeren wij voor de echte liefhebber direct bij de wijnboer vandaan. Dit boetiek Champagnehuis -een echt familie domain- produceert op ambachtelijke wijze met veel passie en vakmanschap champagne van een ongekend hoog kwaliteitsniveau. Mensen moeten soms even wennen om een onbekend merk te kiezen, maar na het proeven ervan snappen ze waarom Club-Champagne de moeite heeft gedaan om dit unieke huis op te nemen in ons assortiment.  

Veelgestelde vragen

Wat is de levertijd?

Als u een bestelling doet voor 16:00 uur dan versturen wij uw bestelling dezelfde dag nog naar u op. Dat wil in de meeste gevallen zeggen dat u het de volgende dag in huis heeft.

Kan ik mijn cadeau personaliseren?

Zeker! Bij ons kunt u uw bestelling in laten pakken en een handgeschreven kaartje toevoegen aan uw product.

Is het mogelijk om naar meerdere adressen te versturen?

Het is mogelijk om bij ons een bestelling te doen, dat wij deze naar meerdere adressen versturen. Per adres worden er wel verzendkosten gerekend.

Hoe groot is het assortiment?

Bij Club Champagne heeft u keuze uit meer dan 100+ echte champagnes.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »