Uitgelicht: Ruinart Blanc de Blancs, 4 dingen die je moet weten

Uitgelicht: Ruinart Blanc de Blancs, 4 dingen die je moet weten

De Ruinart Blanc de Blancs is een uitermate populaire Chardonnay en bekend bij enig wijnliefhebber. Maar hoe komt het dat deze wijnsoort zo populair is? Wij van Club Champagne vertellen jou een aantal dingen die je móet weten omtrent deze Chardonnay en het champagnehuis dat deze magische wijn produceert!

1. Het Champagnehuis Ruinart

Champagnehuis Ruinart bestaat al sinds 1 september 1729. De champagne kent haar oorsprong bij Benedictijn Dom Thierry Ruinart. Die bovendien een vertrouweling is geweest van de uitvinder van Dom Pérignon champagne. Omdat het huis in 1729 is opgericht is het daarmee het nog bestaande oudste champagnehuis. Er is dus letterlijk honderden jaren ervaring aanwezig, één van de redenen van het grote succes. Op dit moment bezit LVMH (Louis Vuitton Moët Hennesy) naast een aantal andere champagnehuizen, ook dit champagnehuis. 

 

2. De smaak van Ruinart Blanc de Blancs

De smaak van Ruinart Blanc de Blancs wordt gezien als superieur. In het Frans betekent de naam dan ook letterlijk: ‘’wit uit wit’’. De aroma van deze champagne doet sterk denken aan vers fruit. Denk hierbij aan citrusvruchten en andere exotische vruchten. Deze worden opgevolgd door witte bloemen zoals jasmijn, smaken van perzik en zore peperkorrels. Kenners omschrijven het nuttigen van deze champagne als soepel, harmonieus en met een ronde smaak, heerlijk fris.

 

3. De samenstelling van Ruinart Blanc de Blancs

Deze hoogwaardige champagne bestaat voor 100% uit Chardonnay. Van de 100% bestaat zo’n 20 à 25% van de champagne uit champagne uit twee voorgaande jaren. Wijnen uit de Premier Cru’s van Côte des Blancs en de Montage uit Reims zijn hierbij gebruikt. De wijnen van Sézannais zijn vervolgens gebruikt vanwege hun rijpheid. De lichte, frisse toevoeging van een aantal wijnen uit het noorden maken de Blanc de Blancs tot slot helemaal compleet. Zoals je kunt lezen is dit een wijn die is gemaakt van de beste wijnen.

 

4. Blanc de Blancs en eten

Over het algemeen is deze Chardonnay perfect te combineren met wat lichtere gerechten. Denk hierbij aan groentes of zeevruchten. Uiteraard is deze champagne ideaal om te serveren vóór het eten. Gewoon als aftrap van een fantastisch en gezellige avond.

 

Heb jij zelf nog tips voor het serveren van Blanc de Blancs? Wij horen graag wat jouw ervaringen zijn! Heb je door dit artikel behoefte gekregen aan champagne? Ontdek dan ons rijke assortiment aan champagnes en laat je aangenaam verassen!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »