Het is koud en nat buiten, de herfst heeft zijn intrede gedaan. De meeste mensen zijn niet te spreken over het weer. Maar de herfst brengt ons ook mooie dingen zoals fantastische ingrediënten om heerlijk mee te koken: pompoen, paddestoelen en truffels, kaas en wortelgroenten. En een goede kok kan heerlijke gerechten en fantastische champagnes combineren in een geweldige mousserende wijn-spijs combinatie.
Keizer Napoleon Bonaparte was een wijnliefhebber met een grote interesse voor de mousserende wijnen, oftewel champagne. Zijn favoriete champagnemerk is nog steeds te koop: Moët & Chandon.
Begin september werd het oesterseizoen weer geopend. Dat betekent voor champagne liefhebbers dat zij weer kunnen genieten van de combinatie oesters en champagne. Terecht een zeer bekende combinatie, die door vele mensen zeer gewaardeerd wordt.
Het is belangrijk dat je champagne op de juiste temperatuur serveert. Een verkeerde temperatuur kan een negatieve uitwerking hebben op de champagne. Dat wil je natuurlijk niet.
Veel mensen zijn bekend met het champagnehuis Louis Roederer. Het bedrijf dat onder andere Louis Roederer Brut Premier en Louis Roederer Cristal op de markt brengt verkoopt aan meer dan 100 landen. We hebben een aantal leuke wetenswaardigheden over Louis Roederer op een rij gezet.