Hoe kun je het best champagne serveren? 5 tips

  • Geplaatst op
  • 0
Hoe kun je het best champagne serveren? 5 tips

Ben jij gek van champagne en wil je graag een lekker bubbeltje drinken bij mooie gelegenheden? Maar weet jij hoe je deze champagne het best kan serveren? Zodat je optimaal kunt genieten van de aroma’s van de champagne. Wij van club champagne geven je tips hoe je het best jouw champagne kan serveren. Zodat jij daarna alleen nog maar hoeft te genieten!

Temperatuur

Champagne smaakt beter als je het gekoeld houdt voordat je deze gaat openen. Hierbij is het belangrijk dat je de temperatuur aan houdt tussen de 8 en 10 graden Celsius. Hierdoor blijven de aroma’s het beste en smaakt de champagne het beste. Je kunt de champagne de dag voor het openen dan het beste koelen en een halfuurtje voor het openen eruit halen. Pas hierbij wel op dat je de champagne niet te snel laat afkoelen, omdat de finesse anders verloren gaat. Heb je geen tijd om de champagne de hele nacht te koelen, dan kan je het ook in een champagne koeler zetten of er wat ijsblokjes in doen.

Houdbaarheid

Voor champagne is het belangrijk dat je het niet te lang bewaard. Champagne is namelijk over het algemeen het best als ze niet ouder zijn dan een jaar. Flessen die zijn overgebleven na een feest of gelegenheid, zullen zeker nog wel drinkbaar zijn. Maar hebben wel smaak en finesse verloren gedurende de periode dat het open is. Dat zul je merken en dat is zonde van de champagne. Wil je toch de champagne bewaren dan kan je het beste een speciale champagne kurk gebruiken zodat er geen zuurstof bij komt en de bubbels goed blijven. Heb je geen speciale champagne kurk, dan kan je ook een wijnkurk gebruiken.

Openen van de fles

Iedereen vindt het een heerlijk en feestelijk geluid wanneer je een fles champagne hoort knallen. Overigens is het beter om de champagne niet op deze manier te openen. Je kunt beter de fles rustig openen door de kurk langzaam eraf te draaien.

Inschenken

Bij het inschenken van de champagne is het belangrijk dat je de fles schijn houdt. Hierdoor kan de druk in nek van de fles makkelijker weg en voorkom je dat de champagne uit de fles spuit. Zo verlies je geen champagne en kan je optimaal genieten van elke druppel!

Veiligheid

En de laatste tips, maar zeker niet onbelangrijk is de veiligheid. De druk in champagne kan erg hoog zijn en kan nare gevolgen hebben als dit in iemands gezicht komt. Daarom is het belangrijk om na het verwijderen van ijzeren kapje, je duim op de kurk te houden en de fles nooit op jezelf of iemand anders te richten.

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Of ben je benieuwd wat voor heerlijke bubbels wij voor je in de aanbieding hebben? Neem dan snel een kijkje op onze website of neem contact met ons op en dan helpen wij je graag verder!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »