De temperatuur van champagne, op welke temperatuur moet je champagne serveren?
Bestaat er een ideale temperatuur voor champagne?
Er is niet een bepaalde temperatuur die als ideaal kan worden omschreven. De adviezen van de champagnehuizen zelf over de temperatuur van hun champagnes verschillen al onderling. Zo adviseert Moët bijvoorbeeld om de Moët Imperial te serveren met een temperatuur tussen de 8 en 9 graden Celsius. Dat geldt ook voor Veuve clicquot champagne. Bollinger geeft zelf het advies om haar champagnes te serveren met een temperatuur tussen de 10 en 12 graden Celsius. De beste temperatuur verschilt per champagnehuis.
Ik ken het advies niet, op welke temperatuur moet ik de champagne serveren?
Wanneer je het advies van de fles champagne die je schenkt niet kent dan adviseren wij je om de champagne te serveren met een temperatuur tussen de 8 en 10 graden. Dit is het advies wat de meeste kenners geven en bij vrijwel alle champagnes zit je goed als je op deze temperatuur serveert.
Op welke temperatuur drink jij je champagne het liefst?
Op welke temperatuur drink jij je champagne het liefst? Laat het ons weten in een reactie. Heb je een mooie champagne maar wil je zeker zijn dat je hem op de juiste temperatuur serveert? Stel ons gerust de vraag!