Dit jaar stond op 22 juni de jaarlijkse Moët & Chandon Grand Day in het teken van het 150-jarig bestaan van een iconisch symbool van celebration, de Impérial Brut. Deze vierde editie van Grand Day werd gehouden op een het strand bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk en de weergoden vierden mee – de 150 gasten konden genieten van een 4-gangen lunch door restaurant Latour* op een werkelijk stralende dag.

Kijk hier naar de aftermovie

Bij alle Grand Day festiviteiten wereldwijd stond de viering centraal van de epische reis die de Moët Impérial Brut sinds 1869 heeft gemaakt; van erepodia over de hele wereld tot de rode loper van Hollywood is deze champagne hét symbool voor het gedenken en vieren van persoonlijke en publieke mijlpalen en successen. Op 22 juni heeft Moët & Chandon ruim een miljoen mensen samengebracht van New York tot Ibiza en van Londen tot Tokyo in een bruisende toast.

De 150th limited edition giftbox Impérial Brut 75cl is vanaf nu verkrijgbaar bij Club Champagne.

Napoleon Bonaparte

De non-vintage brut champagne Moët Impérial werd in 1869 geïntroduceerd als brut Impérial, een eervolle vernoeming naar de langdurige relatie van Moët & Chandon met de keizerlijke familie van Frankrijk, wiens trouwe klandizie het huis zoveel bekendheid had gegeven. De eerste uitgifte van de Moët Impérial cuvée viel samen met de honderdste geboortedag van Napoleon Bonaparte.

Moët Impérial staat met zijn keizerlijke grandeur, rijke geschiedenis en authentieke smaak tegenwoordig symbool voor wat de Champagne-regio betekent voor de wereld, een onmisbaar onderdeel van de gedenkwaardige momenten in het leven. Keldermeester Benoît Gouez zegt over de Impérial: “Wij maken champagne die voortkomt uit de grandeur en rijkdom van ons land en onze kennis. Het delicate en subtiele werk dat wij steken in het ontwerpen van Moët Impérial maakt het tot een champagne die verrukkelijk maar toch toegankelijk is en een geschikte keuze voor volwassenen in alle seizoenen en alle omstandigheden.”

 

Wil je meer zien van Moët & Chandon? Bekijk alle champagnes uit ons assortiment van Moët en Chandon.