De temperatuur van champagne, op welke temperatuur moet je champagne serveren?

  • Geplaatst op
  • 0
De temperatuur van champagne, op welke temperatuur moet je champagne serveren?

Champagne moet je koel serveren, dat weten de meeste mensen wel. Maar op welke temperatuur moet je champagne precies serveren? Bestaat er wel zoiets als een ideale champagne temperatuur? De temperatuur van champagne is in ieder geval wel van belang om optimaal van je bubbels te kunnen genieten. Wij vertellen je hier meer over de beste temperatuur om champagne mee te serveren.

Bestaat er een ideale temperatuur voor champagne?

Er is niet een bepaalde temperatuur die als ideaal kan worden omschreven. De adviezen van de champagnehuizen zelf over de temperatuur van hun champagnes verschillen al onderling. Zo adviseert Moët bijvoorbeeld om de Moët Imperial te serveren met een temperatuur tussen de 8 en 9 graden Celsius. Dat geldt ook voor Veuve clicquot champagne. Bollinger geeft zelf het advies om haar champagnes te serveren met een temperatuur tussen de 10 en 12 graden Celsius. De beste temperatuur verschilt per champagnehuis.

 

Ik ken het advies niet, op welke temperatuur moet ik de champagne serveren?

Wanneer je het advies van de fles champagne die je schenkt niet kent dan adviseren wij je om de champagne te serveren met een temperatuur tussen de 8 en 10 graden. Dit is het advies wat de meeste kenners geven en bij vrijwel alle champagnes zit je goed als je op deze temperatuur serveert.

 

Op welke temperatuur drink jij je champagne het liefst?

Op welke temperatuur drink jij je champagne het liefst? Laat het ons weten in een reactie. Heb je een mooie champagne maar wil je zeker zijn dat je hem op de juiste temperatuur serveert? Stel ons gerust de vraag!

Reacties

  1. trice trice

    Temperatuur is iets persoonlijk. Mijn vrouw en ik drinken onze blanc de blanc liefst heel koud. rond 4°

  2. jeroen R jeroen R

    Champagne zet je vlak voor gebruik in de koelkast maar nooit 24 uur. drink je Champagne bij een temperatuur van hoe het weer is. Op warmen zomers dag zou de temperatuur iets kouder moeten wezen dan op een een koelere dag maar Champagne nooit te koel zetten! Bij een omgevingstemperatuur van 30 graden zal de Champagne temperatuur in no time weer stijgen buiten op het terras.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »